Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fra tårer til gull i Kollen på ett år: - Har ryddet opp i hvem som påvirker meg positivt og negativt

- Har lært masse om meg selv.

GULL-TIRIL Verdensmester Tiril Eckhoff på vei ned fra kongetribunen i Holmenkollen etter å ha møtt Kong Harald. Fossum-jenta lyktes med å vinne VM-gull på arenaen hun praktisk talt er vokst opp med å trene i.
GULL-TIRIL Verdensmester Tiril Eckhoff på vei ned fra kongetribunen i Holmenkollen etter å ha møtt Kong Harald. Fossum-jenta lyktes med å vinne VM-gull på arenaen hun praktisk talt er vokst opp med å trene i. Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Verdensmester Tiril Eckhoff oppfylte barndomsdrømmen om å vinne gull på hjemmebane i Holmenkollen - stedet hvor hun som lita jente gikk sine aller første skirenn.

I dag var hun best i verden.

- Jeg gleder meg veldig til i kveld, å stå på toppen av seierspallen og høre nasjonalsangen. Det blir ikke større enn dette, sier en rørt gullvinner.

Det er bare ett år siden hun forlot Holmenkollen i tårer etter et lite personlig sammenbrudd. Presset og oppmerksomheten holdt på å spise henne opp - og hun var ikke mentalt forberedt på all viraken som lagets nye stjerne etter at Tora Berger la opp.

- Jeg fikk en bakoversveis med tanke på media i fjor. Dere er ikke alltid like snille. Men det var digg å vise at i dag så var vi bedre enn gutta. Og på mixedstafetten.

- Og så har jeg ryddet opp i hvem som påvirker meg positivt og negativt, sier hun til Dagbladet.

- Har lært masse - Jeg har jobbet hardt for å komme tilbake. Jeg har lært masse siden i fjor, ikke minst om meg selv og hvordan jeg reagerer. Og så er jeg blitt ett år eldre.

Men alt har ikke gått på skinner i årets VM-oppkjøring heller. Så seint som på Beitostølen følte hun at alt var helt svart.

- Jeg følte at alt gikk til helv.... Jeg skjøt fem bom av ti mulige på et testrenn, og så svart på livet. At jeg står her med VM-gull i dag skyldes hardt arbeid, for jeg kunne ikke være mer på bunn enn jeg var da, iallfall skytemessig, sier gullvinneren.

Hun har ryddet opp i folk rundt seg, ikke minst for å ha færre folk å forholde seg til. Tiril trekker speselt fram sktetrener Joar Himle, bror og landslagstrener Stian Eckhoff, Geir Isene og psykolog Tom Henning Øvrebø for at hun er der hun nå kan kalle seg verdensmester.

- Jeg har jobbet masse mentalt, om å være tilstede. Jeg antar at jeg har fått som fortjent som står her som verdensmester nå.

Ville gi kongen blomster Hun kastet seg rundt halsen på mamma Elin Kampenhaug og pappa Knut Eckhoff på tribunen. Og hun fikk slått av en prat med Kong Harald

- Jeg prøvde å gi kongen blomster, men de ville han ikke ha. Men det var gøy å møte han, han er en trivelig mann.

Etter to fulle hus, så økte hun i tillegg farta i sporet i forhold til konkurrentene. Det var bortimot et helt perfekt løp.

- Jeg hadde syre opp til øra, men det var bare å kjøre på. Men det var først da jeg var i mål jeg skjønte at det kunne holde til gull.

Ikke minst skyldes det at hun for første gang i et individuelt renn skjøt fullt hus.

- Jeg smilte da jeg gikk ut av den stående skytingen, for jeg har bare skutt fullt en gang før, i mixedstafetten i OL. Jeg har jobbet så hardt med skytingen sammen med Joar Himle. Vi har øvd på alt, tåke og vind. Jeg har gjort alt som var viktig.

TIL TOPPS PÅ HJEMMEBANE: Tiril Eckhoff har hatt Holmenkollen som hjemmebane i hele oppveksten. I dag fikk hun barndomsdrømmen oppfylt: VM-gull på hjemmebane.
TIL TOPPS PÅ HJEMMEBANE: Tiril Eckhoff har hatt Holmenkollen som hjemmebane i hele oppveksten. I dag fikk hun barndomsdrømmen oppfylt: VM-gull på hjemmebane. Vis mer