Flere lag trekker seg fra Super League:

- Fra tidenes nedtur til gledestårer

Nyhetene om at stadig flere lag trekker seg fra «Super League» blir tatt imot med jubel, lettelse og gledestårer blant norske supportere.

Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea og Tottenham trekker seg fra Super League. Det bekreftes sent tirsdag kveld. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En uoffisiell undersøkelse gjort av Dagbladet mandag kveld viste at over 100 norske supportere hadde sagt opp sine medlemskap i engelske klubber etter planene om «Super League» ble kjent et døgn i forveien.

Supporterne var rasende og en unison protest mot initiativtakerne tok form. Flere protester har blitt holdt i England og sosiale medier har kokt av raseri de siste to døgnene.

OPPRØR: Jordan Henderson var blant spillerne som fikk stoppet Super League-planene til de engelske klubbene. Video: Rødt Kort. Vis mer

Men tirsdag kveld ser det ut til at hele prosjektet rakner. Chelsea og Manchester City trakk seg først ifølge BBC. Seinere hevder flere medier at Atlético Madrid og Barcelona følger etter.

De nyhetene blir tatt godt imot av supportere rundt omkring i Norge.

Hos lederen for Chelseas supporterklubb i Norge, Øystein Vinje, står stemninga i taket etter at stadig flere britiske medier kommer med nyheter om at klubben hans trekker seg fra den planlagte ligaen.

- Det jubles høyt her nå! Dette er en seier for fotballen, så jeg bare håper det stemmer, sier Vinje til Dagbladet.

Han følger utviklinga før tirsdagens kamp tett, og mener det som nå skjer er det eneste riktige både for Chelsea og de andre klubbene i Super League.

- Jeg må si jeg er stolt hvis Chelsea går ut av dette som første klubb. Ingenting er bedre om de tar til fornuften og snur, sier supporterlederen.

- Enormt letta

Eides rival og supporterleder i Manchester Citys norske supporterklubb, Tor Sønsteby, deler de samme følelsene tirsdag kveld.

- Jeg er enormt letta nå. Dette hadde ingenting med sport og konkurranse å gjøre. Det er alle supportere enige om, sier Sønsteby til Dagbladet.

Han tror Manchester City ble dradd inn i noen andres prosjekt, men at de valgte å trekke seg etter at det de siste dagene har kommet mer fakta på bordet.

- Jeg tror vi havna i en nærmest umulig situasjon. Vi fikk en invitasjon til å leke med de store gutta, hvor det ikke var mye å være igjen for. Jeg har ikke sett noen rød tråd i dette fra eiernes side, for dette passer ikke helt til våre eieres stil, fortsetter Sønsteby og poengterer at han er glad for klubbens valg.

REAGERER: Måten Liverpool og Manchester United melder seg ut fra Super League på vekker harme. Video: Rødt Kort. Vis mer

- Gledestårer

I likhet med Chelseas og Manchester Citys norske supporterklubb, sitter også Bernt Hjørnevik i Manchester Uniteds supporterklubb med en god følelse etter å ha fått nyhetene om Super League tirsdag kveld.

- Dette må sies å ha gått fra tidenes nedtur til gledestårer. Det er nesten så man heiser flagget. Det finnes visst rettferdighet i verden likevel, sier Hjørnevik til Dagbladet.

De siste dagene har de fått omkring hundre utmeldelser fra medlemmer som i protest har ønsket å forlate supporterklubben. Lederen gleder seg nå over nyheten som kan overbringes fansen.

- Forhåpentligvis har klubbene tatt til fornuften og sagt hei, dette går faktisk ikke. Når man ser reaksjonene, så kan man jo spørre seg hvor gjennomtenkt dette var i utgangspunktet. Hadde de spurt fansen først, hadde de skjønt at ingen vil ha dette, sier Hjørnevik.

På spørsmål om han er skuffet over at ikke Manchester United og Ole Gunnar Solskjær var først ut med å si nei til å delta i den planlagte ligaen, svarer supporterlederen blankt nei.

- Jeg hadde ingen forventning om det på grunn av våre amerikanske eiere. De kunne nok rettet litt på inntrykket supporterne har av dem, ved å si nei først. Men det spiller ingen rolle nå, det viktigste er at dette ikke blir noe av, sier Hjørnevik til Dagbladet.

Uniteds administrerende direktør, Ed Woodward, skal ha trukket seg ifølge flere medier, men klubben har foreløpig ikke trukket seg fra Super League.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer