Fra topp til bunn

I fjor var TIL serieleder og det store formlaget etter 11 runder. Seks kamper med poengdeling har i år sikret «Gutan» plass i motsatt ende av tabellen.

TROMSØ (Dagbladet): 12 poeng på 11 kamper er langt fra noen drømmesituasjon for TIL-trener Otto Ulseth, som i fjor opplevde en helt annen vår i Tromsø i tospann med Per-Mathias Høgmo.

Da hadde TIL vunnet samtlige hjemmekamper, sto med 22 poeng og kunne smykke seg med tittelen serieleder.

Mager høst

Men etter salget av Morten Gamst Pedersen ble høsten mager, og de siste 24 kampene har ikke TIL hentet mer enn 23 poeng. Seks oppgjør med poengdeling er hovedårsaken til den beskjedene tabellplasseringen så langt i år.

Men Ulseth har ikke planer om store endringer.

-  Jeg skal ikke gjøre noe særlig kreativt, vi skal fortsette å jobbe med de samme tingene. Men 12 poeng på 11 kamper er for dårlig, og jeg er selvsagt ikke fornøyd med det. Men jeg er nå engang typen som ser halvfullt, ikke halvtomt. Og på den positive siden betyr det da at ingen er mye bedre enn oss med så mange jevnspilte kamper, sier Ulseth.

Må snu trenden

I fjor vant TIL sine sju første hjemmekamper, i år er bare bunnrival Ham-Kam beseiret på Alfheim.-  At vi skulle gjøre som i fjor var nok litt mye å vente, men det blir ikke nok poeng når man spiller seks uavgjorte kamper. Vi er i en situasjon der vi snart må begynne å hente noen trepoengere, vedgår Ole Martin Årst.

 SLAGET INGEN VANT: Tromsø-keeper Knut Borch rydder opp foran eget mål. Men Tromsø sliter. I år er bare Ham-Kam beseiret på Alfheim. I går ble det poengdeling mot Tommy Berntsen og Lyn. Foto: Torgrim Rath Olsen/Nordlys
SLAGET INGEN VANT: Tromsø-keeper Knut Borch rydder opp foran eget mål. Men Tromsø sliter. I år er bare Ham-Kam beseiret på Alfheim. I går ble det poengdeling mot Tommy Berntsen og Lyn. Foto: Torgrim Rath Olsen/Nordlys Vis mer

Men tabellsituasjonen ofrer man minst mulig tanker, selv om både Ham-Kam og Molde vant i går.

-  Det gjør det bare enda tettere i bunnen. Vi kan ikke tenke tabell nå, det blir bare en stressfaktor, mener veteran Bjørn Johansen.

Men det er ikke bare poeng TIL-treneren gjerne skule hatt mer av. TIL opplever også stor publikumssvikt.

I fjor satte man publikumsrekorder på Alfheim, og i en sesong hvor så godt som alle andre lag merker ytterligere tilstrømning til tribunene, var det i går så vidt i overkant av 3500 mennesker på kamp i perfekt fotballvær på Alfheim.

-  Mysterium

-  Det er for meg et komplett mysterium. Veldig forunderlig. Det er ikke høyere priser her enn på andre arenaer, vi spiller ikke dårligere, og det er ikke flere konfirmasjoner å skylde på. Vi har et problem, men foreløpig vet jeg ikke nok om det til å si hva vi skal gjøre med dette, sier Ulseth.