FÅR GJENNOMGÅ:  Memphis Depay. Foto: NTB Scanpix
FÅR GJENNOMGÅ: Memphis Depay. Foto: NTB ScanpixVis mer

Fra totalfotball til totalkrise i Nederland. United-stjerne fratas all ære av landslagshelt

- Det mangler bare bukseseler og skjegg før han kunne blitt en Amish.

(Dagbladet): Det ulmer i nederlandsk fotball etter en fiaskohøst. Laget med de oransje trøyene, som  kan skryte av en tredjeplass fra VM i Brasil og et finaletap i Sør-Afrika-VM mot Spania for fem år siden, står nå i fare for å måtte greie seg uten EM i Frankrike neste sommer.

Mildt sagt et sjokk.

- Hva slags behov? De to siste kampene mot Tyrkia og Island har begge endt med tap.

Den tidligere landslagsspilleren Willem van Hanagem har vært svært kritisk til Nederlands kvalifisering.

Flere av spillerne som var en del av tredjeplassen i fjorårets VM er fortsatt med i stallen, men Hanagem har likevel gitt Manchester United-spilleren Memphis Depay hardest inn.

- Det er et par spillere som bare tenker på seg selv. Ta Memphis for eksempel. han er akkurat som Goldfinger (James Bond-skurk) med gullskoene. Men hva slags behov har laget for det?  Jeg bryr meg ikke om at han kommer til samlinger med hatt og sko, hva han gjør utenfor trening er hans problem. Men det mangler bare bukseseler og skjegg før han kunne blitt en Amish, sier han til  Algemeen Dagblad, gjengitt i  The Mirror.

Tøff jobb Depay, som spiller med Memphis på drakta, står foran en voksen oppgave i høst.

 REAGERER:  Dette er klesstilen som Hanegem reagerer på. Foto: NTB Scanpix
REAGERER: Dette er klesstilen som Hanegem reagerer på. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ikke bare med landslaget, som hvor det skal et lite under til for at laget kvalifiserer seg til EM, men også med klubblaget Manchester United.

Rødtrøyene har vært trygge defensivt i år, men framover i banen har det virket tamt. Og nederlenderen er en av spilleren fansen forventet at skal levere - uke etter uke.

- Jeg vil tilføre laget kreativitet og score mål.  Jeg liker å ta sjanser offensivt i banen, sa 21-åringen seint i august

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram