Fra tredjeplass i semien til finaleseier

Håvard Taugbøl sterkest på Lillehammer-sprinten.

VINNER: Håvard Solås Taugbøl knuste all motstand og vant sprinten under norgescupen på Susjøen. Video: Kristoffer Løkås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet hadde liveoppdateringer her.

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Selv om Norge ikke skal gå mer verdenscup i 2020, stiller mange av stjernene til start under Norgescupen på Lillehammer denne helga.

Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen og Erik Valnes glimret med sitt fravær på fredagens sprint i fri teknikk, og dermed var det duket for at andre utøvere kunne tre fram i rampelyset.

I finalen var det fem nordmenn og en franskmann, og det var ikke noen store overraskelser på herresiden. Håvard Taugbøl ble nummer tre i semifinalen, og gikk videre på tid. I finalen var han best og vant foran Sindre Bjørnestad Skar.

- Jeg ble bedre og bedre utover dagen, det var en god følelse, sier Taugbøl til NRK etter seieren.

Finalefeltet så slik ut:
Sindre Bjørnestad Skar, Lucas Chanavat, Håvard Taugbøl, Finn-Hågen Krogh, Even Northug og Pål Trøan Aune. Chanavat fikk løpet ødelagt da han falt i finalen.

En som imponerte underveis, var Even Northug, som ble nummer tre

- Han har vært strålende på oppløpet, Northug. Jeg tror ikke jeg har sett sett han så teknisk finslepen og rolig som han er her, mente NRKs Torgeir Bjørn.

- Det er så galant. Det er nesten på høyde med Petter det han driver med nå, sa Bjørn før siste sving inn på oppløpet.

CORONA-DRAMA: Da skieliten ventet på svar på Erik Myhr Nossums coronatest i Finland filmet Johannes Høsflot Klæbo dramaet på hotellrommet. Video: Johannes Høsflot Klæbo / Youtube / Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

- Merkelig tam

Norsk mester på skøytesprint, Ansgar Evensen, røyk ut allerede i prologen. Han kom på en skuffende 42.-plass.

- Han stivner fullstendig på slutten. Det var en merkelig tam avslutning, sier NRKs Torgeir Bjørn.

Martin Johnsrud Sundby ble nummer 33 og røyk også ut av prologen. Han sleit med ryggen på Beitostølen for to uker siden.

- Nå går det greit, sukket Sundby på spørsmål fra Dagbladet om hvordan ryggen var.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer