Fra varetekt til B-laget

De tre overgrepssiktede fotballspillerne Keith Gillespie, Paul Dickov og Frank Sinclair fikk et tøft møte med publikum da de gjorde comeback etter sju netter i spansk fengsel.

SOUTHAMPTON (Dagbladet): De tre spillerne som er løslatt mot en kausjon på over to millioner kroner, spilte alle fra start da Leicesters reservelag møtte Southampton i går kveld. De vel 2801 tilskuerne i Southampton ga tydelig uttrykk for hva de mente om det. Hver gang en av de tre var borti ballen, buet publikum. Hver gang de ble taklet ble det jubel. Slik kommer hverdagen til å bli for de tre spillerne som er siktet for overgrep mot tre tyske turister under treningsleir på spanske La Manga.

- Det er viktig for de tre å komme tilbake i aksjon. Derfor spiller de for reservelaget, sier manager Micky Adams, som ikke ser noen grunn til at de tre skal holdes utenfor Premier League selv om saken deres fortsatt er under etterforskning.

Må betale selv

Leicester City har hele tida støttet sine spillere, men har samtidig gjort det klart at de tre selv må dekke utgifter til kausjon og advokatbistand. Til spansk rett har de tre oppgitt at de tjener mellom sju og ti millioner kroner i året.

- Vi har gjort alt en fotballklubb kan gjøre for å støtte spillerne i den situasjonen de har kommet opp i. Nå er det på tide å si til dem at de selv må rydde opp i det rotet de har kommet opp i, sier manager Adams.

Ifølge avisa The Mirror, som skriver at de har sett de rettslige dokumentene, skal de tre ha forklart seg ulikt om hva som skjedde den aktuelle kvelden og natta. Spillerne er ikke enige om hvem som var til stede, og hvilken rolle de hadde. Frank Sinclair har innrømmet å ha hatt sex, men alle tre nekter imidlertid straffskyld. Det er ventet at spansk rett i løpet av ti dager vil avgjøre om saken skal komme opp for retten.

Spilte brukbart

På banen var det Paul Dickov som var minst merket av å ha sittet sju netter i fengsel. Skotten viste at han under andre omstendigheter ikke ville vært en reservelagsspiller. Frank Sinclair gjorde også en godkjent kamp, og hamlet greit opp med Southamptons norske spiss Jo Tessem. Sistemann, Keith Gillespie, gjorde ingen stor opptreden. Ingen av de tre ville si et ord til pressen etter kampen, unntatt denne uttalelsen fra Dickow:

- Det var godt å spille fotball igjen.

Southamptons reserver vant kampen 3- 1. Jo Tessem spilte i 90 minutter, og ble fulgt nøye av klubbens nye manager Paul Sturrock.