Fra virus til seiersrus

Roar Christensen gikk syk fra november til april, og trodde han aldri mer skulle spille fotball. Nå leder han Tromsø mot ny kontrakt.

ÅRÅSEN (Dagbladet): For ei uke siden forlot Roar Christensen (34) Alfheim til trampeklapp da Fredrikstad ble slått 2-0.

I går var han igjen en av de viktigste bidragsyterne da Tromsø snudde og vant på Åråsen:

Han regjerte på midtbanen med taklinger og innbitt duellspill, og scoret vinnermålet med et kunststykke av en prestasjon.

Og det bare uker etter at han snakket om å gi opp hele greia.

-  Jeg vurderte å gi meg da sommeren kom. Det var en virussykdom som kom i november - et «søskenbarn» av kyssesyken. Den holdt på å ta knekken på meg, og satte meg ut av spill helt til april. Så det er klart det har vært en tøff sesong, sier Christensen til Dagbladet.

Hylles av fansen

Som klubbens økonomisjef var han uansett en del av miljøet, og ble derfor med på treningene etter hvert som formen ble bedre.

Nå er den så god at TIL-supporterne på sin hjemmeside, isberget.com, hyller veteranen med store ord.

HELTEN: -  Det har vært en tøff sesong for meg, sier Roar Christensen (t.v.). Her gratuleres han av svigerinna Hege Christensen (fra v.), nevøene Stian og Eirik og broren Agnar.
HELTEN: - Det har vært en tøff sesong for meg, sier Roar Christensen (t.v.). Her gratuleres han av svigerinna Hege Christensen (fra v.), nevøene Stian og Eirik og broren Agnar. Vis mer

-  Beskriv målet?

-  Jeg mottar ei støttepasning fra Patrice Bernier. En Lillestrøm-spiller kommer, jeg får ballen forbi ham og får ro i kroppen. Jeg bestemmer meg for å dundre til det jeg kan. Så ser jeg de andre jubler, og da skjønner jeg at det er mål.

-  Hadde jeg hatt flere bytter, skulle jeg tatt av Roar etter det målet. Bedre punktum får du jo ikke, sier trener Steinar Nilsen til Dagbladet.

-  Det er ekstra gledelig når ekte klubbspillere lykkes, sier kaptein Ole Martin Årst.

-  Han har hatt en tøff sesong, men vi vet han er god. Og for oss som har sett Roar dunke inn mål på trening, var det ingen overraskelse at han kunne skyte. Ubeskrivelig deilig, sier toppscoreren.

Legger opp

En diger kul over venstre øye bekrefter at Christensen er mannen som ikke takker nei til en duell. Bare minuttet før drømmetreffet måtte han ut på sidelinja for å finne ut om han kunne fortsette.

-  Jeg måtte kjenne etter om alt var OK. Kulen kom med en gang, jeg ble truffet av en albue og klemt inne mellom to LSK-spillere.

Selv om Christensen nå er en av Steinar Nilsens viktigste menn, har han bestemt seg:

Denne sesongen blir den siste på topplan.

-  Der er jeg ufravikelig, sier han.

Etter kampen møtte Tromsøs nummer 21 broren Agnar Christensen og hans familie utenfor Åråsen. Christensen er trener for Medkila, hvor hans kone Hege er en av spillerne. De fikk anledning til å se familiens helt ettersom Medkila i dag møter Bamble i kvinnenes 1. divisjon.

Parets sønner Stian og Eirik, selvfølgelig ikledd hver sin Tromsø-drakt, var tydelig stolte over onkel.

-  Litt av et mål han scora?-  Ja, men sånn gjør jeg hver gang, sier en småironisk Stian.

-  På løkka, ja, svarer onkel Roar.

TAKK, ROAR: - Ubeskrivelig deilig, sier Ole Martin Årst om lagkamerat Roar Christensens drømmemål 13 minutter før slutt. Alle