Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fra vondt til verre for Rekdal

- Må tenke oss nøye om.

HAR EN JOBB Å GJØRE:  Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HAR EN JOBB Å GJØRE: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga - Haugesund 0-1

ULLEVAAL (Dagbladet): Akkurat da Vålerenga var inne i en god periode, kom nedturen. 0-1-tapet for Haugesund på Ullevaal i går kveld gjør at trener Kjetil Rekdal og co. kjenner pusten fra bunnlagene på tabellen.

Og etter kampen ser ikke situasjonen lysere ut. Både Kjetil Wæhler og Ghayas Zahid pådro seg gule kort med to minutters mellomrom i andre omgang. Dermed må to av nøkkelspillerne stå over søndagens bortekamp mot Strømsgodset.

På mannskapssiden går det fra vondt til verre for Rekdal.

- Vi har hatt masse rokeringer gjennom vårsesongen. Det har vært mye kvalitet som ikke har vært tilgjengelig. Mot Godset til helga blir det enda tynnere, sier treneren, som må jobbe ut fra en 12. plass på tabellen.

Les også: Frustrert VIF-veteran

Ingen fest 16. mai-kampen ble aldri en stor fest - sett med Oslo-øyne. Mens det i Trondheim og Bergen kom henholdsvis 21.000 og 17.000 tilskuere, var 9000 på plass på Ullevaal. Trolig var det enda færre, da det er antall solgte billetter som teller og ikke faktisk oppmøte.

I tillegg røk Vålerenga på en karamell mot Haugesund. Gjestene forsvarte seg godt og hadde en entusiastisk flokk supportere i ryggen. Mens Rekdal snakket med pressen i går kveld, kunne han høre jubelen mot Haugesund-spillerne som gikk mot bussen utenfor hovedinngangen på Ullevaal.

- Vi startet kampen svakt og ga fra oss initiativet. Vi ble brutalt straffet med 0-1. Vi ble bedre utover i kampen og hadde bra trøkk i en periode. Men det ble en kamp mot klokka. Og det ble en kamp mot veggen til Haugesund, som var flinke til å forsvare seg, sier Rekdal.

MANGE TOMME SETER:  Ullevaal har hatt bedre oppmøte på 16. mai enn i går. Tilskuertallet ble oppgitt til å være drøye 9000. Foto: Tore Ulrik Bratland
MANGE TOMME SETER: Ullevaal har hatt bedre oppmøte på 16. mai enn i går. Tilskuertallet ble oppgitt til å være drøye 9000. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

På tribunen spredte det seg aggresjon. Så mye at enkelte på sosiale medier nå advarer Vålerenga-supporterne mot en sutrekultur.

- Masse utfordringer Rekdal vil ikke bruke skadesituasjonen som en unnskyldning. Men trenerveteranen påpeker at han aldri har fått bruke startelleveren han så for seg i vinter av ulike grunner.

- Nå mister vi Wæhler og Ghayas. I verste fall er Enar Jääger ute. Daniel Fredheim Holm skal opereres om to dager, så han er borte. Moa er borte. Jonatan Tollås Nation har akkurat begynt å spille etter et års skadefravær. Robert Lundström spilte sin første kampo på lang tid. Vi har masse utfordringer med mannskapet, sier Rekdal.

Han skal tilbringe 17. mai sammen med familien, men påpeker at det blir mye tenking.

- Disse utfordringene kom ikke i dag. Men vi må tenke oss nøye om og gjøre ting enda mer nøyaktig. Akkurat nå er vi langt nede på tabellen, slår Rekdal fast.

Les også: Fotballens festdag? Nei, ikke i Oslo

GULE KORT:   Ghayas Zahid er blant spillerne som må stå over mot Strømsgodset søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GULE KORT: Ghayas Zahid er blant spillerne som må stå over mot Strømsgodset søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!