Fra vondt til verre for Tottenham

Snart tidenes verste ligastart etter nytt tap.

(Dagbladet.no): STOKE - TOTTENHAM 2-1

Tottenham og manager Juande Ramos er i hardt vær etter den verste seriestarten klubben har hatt siden 1912. Det ble ikke bedre i dag.

Allerede etter 19 minutter ble London-laget knallhardt straffet av dommeren. Gareth Bale la ned Tom Soares innenfor sekstenmeteren, og fikk med seg det røde kortet.

Danny Higginbotham måtte vente i flere minutter før han kunne banke straffen nede til høyre da ballen blåste bort fra straffemerket hver gang han var i tilløpet.

Offside-mål

Det var hustrig på Britannia Stadium i Stoke. Såpass kjølig at assistentdommeren må ha hatt isroser på linsene sine da Tottenham utliknet.

Etter å ha stått i en soleklar offside fikk Darren Bent ballen i beina fire meter fra mål. Bent takket for linjemannens blindhet og skapte ny optimisme for Tottenham.

Det ble startskuddet for en vedvarende Spurs-offensiv. Med ti mann viste de plutselig hva som bor i mannskapet, og Stoke var lenge i trøbbel. Likevel klarte ikke Tottenham å skape de helt store sjansene.

PÅ SYKEHUS: Vedran Corluka fikk først en smell i ribbeina da keeper Gomes traff ham med full tyngde i kroppen. Da han så kom innpå igjen etter behandling, traff keeper Gomes ham rett i ansiktet med kneet. Corlukas kamp endte på båre og sykehus. Foto: AP/ DAVE THOMPSON
PÅ SYKEHUS: Vedran Corluka fikk først en smell i ribbeina da keeper Gomes traff ham med full tyngde i kroppen. Da han så kom innpå igjen etter behandling, traff keeper Gomes ham rett i ansiktet med kneet. Corlukas kamp endte på båre og sykehus. Foto: AP/ DAVE THOMPSON Vis mer

Fra vondt til verre

Seks minutter inn i andreomgangen rullet Stoke opp et vakkert angrep på sin høyre side. Ballen endte hos Mamady Sidibe som sendte et perfekt innlegg på bakre stolpe. Rory Delap løp med seg ballen inn i nettet før han jublet mot hjemmefansen.

Så kom skadene i fleng for Tottenham.

Først fikk keeper Gomes en smell i låret. Så måtte Vedran Corluka ut med det som så ut som en meget stygg ansiktsskade etter å ha fått kneet til Gomes i ansiktet.

Det nærmeste Tottenham var en utlikning var et Jenas-frispark som gikk to meter over mål like før slutt. Stoke var derimot mye nærmere.

Nærmest var Ricardo Fuller da han brente en straffe fem minutter på overtid. Fuller skjøt i stanga, så rullet ballen langs streken før den traff den andre stanga og rullet ut i feltet igjen. Der ventet Delap, men han satt den like gjerne i tverrliggeren.

Dommeren la til 11 minutter (!), og i løpet av tilleggstida klarte også Tottenhams Michael Dawson å bli utvist.

Med seieren klatret Stoke en plass på tabellen, mens Ramos\' dager som Tottenham-manager etter alle solemerker er på overtid av overtiden.

Fra vondt til verre for Tottenham
MARERITTSTARTEN: Gareth Bale forårsaker straffe og får samtidig rødt kort.