Baskerland rundt:

Fraile sørget for hjemmeseier i Baskerland

Roglic økte sammenlagtledelsen.

SEIRET: Omar Fraile (Astana) tok seieren på den femte etappen av Baskerland rundt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
SEIRET: Omar Fraile (Astana) tok seieren på den femte etappen av Baskerland rundt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Etter en imponerende individuell tempo torsdag hadde Primoz Roglic lagt et strålende grunnlag for sammenlagtseier i Baskerland rundt, men som forventet ble han satt under press på fredagens etappe.

Etter de fire første etappene har det spanske laget Movistar sittet igjen relativt tomhendt, mens Roglic (LottoNL-Jumbo) og Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) har dominert. Foran fredagens etappe var Mikel Landa Movistars beste rytter i sammendraget på en syvendeplass, nesten to minutter bak Lotto-rytteren.

La press på Roglic

På de to siste stigningene av den 164,7 kilometer lange etappen mellom Vitoria og Eibar, satte Movistar opp et voldsomt kjør for å prøve å isolere Roglic, men sloveneren virket utrettelig.

Over toppen på dagens siste stigning, førstekategorien Azurki Gaina, var det en svært redusert gruppe som satt igjen. Opp stigningen hadde alle angrepene prellet av Roglic, til tross for et svært høyt tempo fra Landa.

Mitchelton-Scott-rytter Carlos Verona gikk avgårde mot toppen og hadde et forsprang på 20 sekunder, men med utforkjøring og 20 kilometer til mål ble spanjolene hentet av seksmannsgruppen med Roglic.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer