Fraktet bort i rullestol etter ekstremmaraton

Flere utøvere er sterkt kritiske til arrangøren etter at nesten halvparten av feltet måtte bryte i ekstremvarmen.

FRAKTES VEKK I RULLESTOL: Fredag måtte nesten halvparten av kvinnene som deltok i maraton-øvelsen under friidretts-VM i Doha bryte - på grunn av varmen. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Maraton-øvelsen i VM var allerede på forhånd ansett som det farligste arrangementet under mesterskapet i Qatar.

Arrangøren hadde flyttet start til etter midnatt for at temperaturen skulle være mildest mulig, men fortsatt måtte utøverne takle ekstreme forhold.

Temperaturen lå i overkant av 30 grader, og med en svært høy luftfuktighet blir det nesten umulig for utøverne og få pustet ordentlig. Til slutt hadde 30 av de 70 startende brutt maraton-øvelsen.

Allerede etter 15 kilometer begynte løpere å stå av løypa rundt langs løypa på strandpromenaden Corniche i Doha. Noen satte seg bare ned i veikanten, mens andre ble satt i rullestol, eller ble tatt med i en ambulanse.

Mot slutten av løpet ble bildene bare verre. Golfbilene som ble brukt som ambulanser kjørte skytteltrafikk langs løypa og flere av løperne var så utslitte at de lå på båre under transporten.

- Aldri igjen

Svenske Cecilia Norrbom var en av utøverne som måtte bryte. Hun ble fraktet til medisinteltet ved stadion med hjelp av golfbil, før hun ble satt i en rullestol på vei inn i teltet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer