Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fraløpt Armstrong brøt ølstafett

- Ikke som jeg hadde forventet.

NY MÅLSETTING: Ettersom Lance Armstrong er utestengt fra all idrett fra toppnivå, har han funnet seg nye aktiviteter. Denne uka stilte han opp i en lokal ølstafett i Texas, uten nevneverdig suksess. Her er han i aksjon Ironman Panama i Panama City. (AP Photo/Arnulfo Franco)
NY MÅLSETTING: Ettersom Lance Armstrong er utestengt fra all idrett fra toppnivå, har han funnet seg nye aktiviteter. Denne uka stilte han opp i en lokal ølstafett i Texas, uten nevneverdig suksess. Her er han i aksjon Ironman Panama i Panama City. (AP Photo/Arnulfo Franco) Vis mer

(procycling.no): Mandag stilte Lance Armstrong til start under «Beer Mile-løpet» i Austin, Texas.

En håndfull utøvere i klassen over 40 år skulle her løpet en engelsk mil på bane (1609,344 meter, litt over fire runder). Det var bare én hake:

De måtte styrte en ølboks både på start og etter hver rundepassering.

• Video: Du kan se video av løpet ved å trykke på denne lenken!

For å bli en «super master», noe arrangøren på forhånd hadde forhåpninger om, måtte Armstrong inn på under 5:51.

- Jeg er «did not finish» Den tidligere sykkelstjernen styrtet øl på startstreken, men holdt ikke lengre enn inn til neste ølstasjon.

- Det var ikke helt slik jeg forventet, sier Armstrong i en video som ligger på runnersworld.com.

43-åringen erklærte seg også som «did not finish», et uttrykk som er godt kjent fra sykkelsporten. Han tok med seg en ny øl, før han fulgte resten av løpet fra sidelinjen.

Feil øl for Lance? Etter systematisk dopingbruk i sykkelfeltet er amerikaneren fremdeles utestengt fra idrett på toppnivå.

Basert på forsøket i «The Beer Mile» later det ikke til at det er hans framtidige karriere. Men andremann Patrick Hitchings håper han ikke gir seg med dette ene forsøket.

- Armstrong drakk Budweiser fra en 0,33 boks, uten søl og fulgte dermed strenge, internasjonale beer mile-regler til punkt og prikke. Kanskje var det hans dager med Michelob Ultra-øl (en av hans tidligere sponsorer, vår anm.) en ulempe for ham. Han er sannsynligvis på vei til en bensinstasjon nå for å plukke opp noen Budweisere han kan bælme ned, spøker Hitchings overfor Texas Running Post og legger til:

- Han er et konkurransemenneske, og jeg håper å se ham på banen igjen.

Det var triatleten Lon Breitenbach som vant løpet på 6:07, mens Hitchins var sekundet bak ham i mål.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling