Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fraløpt av Arsenal

Claus Lundekvam & co hang ikke med i svingene da Thierry Henry satte opp toppfarta. Nordmannen var nær ved å bli utvist allerede etter 24 sekunder.

CARDIFF (Dagbladet): Som sisteforsvarer tok han tak i trøya til Henry, men franskmannen holdt seg på beina, før han ble hindret fra scoring av en god Antti Niemi.

- Vi spøkte med det etterpå. Han sa til meg at jeg var heldig som fortsatt var på banen, og det ville sett ille ut dersom han hadde gått i bakken.

- Jeg slapp med vilje, for jeg så at han ville rekke å avslutte likevel, sier Lundekvam til Dagbladet.

Arsenal-manager Arsène Wenger roste spissen for holdningen.

- Han kunne gått ned, men valgte å holde seg på beina. Han er en veldig fair spiller, sier Wenger.

God Henry

Selv om det ikke ble scoring på Henry, var han en konstant trussel kampen igjennom. Åtte av ti Arsenal-sjanser kom i regi av franskmannen, som før finalen annonserte at han hadde skrevet under ny fireårskontrakt med Arsenal.

- Skal du stoppe ham, må du opp i kroppen hans før han får ballen. Er han rettvendt, er han nesten umulig å ha med å gjøre, sier Lundekvam.

Manager Gordon Strachan var likevel fornøyd med den jobben Lundekvam og midtstopperkollega Michael Svensson hadde gjort mot hurtigtoget.

- Du skulle sett dem etterpå, de så ut som to døde kropper. Henry er den beste spissen i verden, da kan du ikke forvente mer, sier Strachan til Dagbladet.

Den 122. FA-cupfinalen ble avgjort sju minutter før pause. Ballen gikk klikk-klakk fra Ray Parlour, via Henry, til Dennis Bergkamp før Fredrik Ljungberg noe heldig fikk ballen fram til matchvinner Robert Pires.

- Uflaks. Jeg blokkerer, men ballen spretter tilbake i brystet på Ljungberg, før den havner hos Pires, sier Lundekvam.

God Tessem

Arsenal kunne dermed feire sitt niende FA-cupmesterskap, i det som var klubbens fjerde finale de siste sju åra. The Gunners ble samtidig første klubb siden Tottenham i 1981 som har vunnet to år på rad.

Men et fortjent mesterskap kunne røket i sluttminuttene. Etter at Jo Tessem kom inn som innbytter kvarteret før slutt, produserte Southampton tre av sine totalt fire sjanser. Nordmannen var selv nær med et skudd som ble blokkert av Gilberto Silva.

- En veldig stor sjanse, men jeg tror skuddet hadde gått utenfor uansett, sier Tessem til Dagbladet.

Sju minutter før slutt var han frampå igjen. Denne gangen med en fin heading til Brett Ormerod, men David Seaman leverte en praktredning i det som kan være hans siste kamp i karrieren.

- Et matchvinnende redning. Vi fikk fantastisk støtte, men når du taper, er det den stemninga du sitter igjen med, sier Tessem.

NESTEN STRAFFE OG KORT: Thierry Henry er på nippet til å bli dratt ned av Claus Lundekvam helt i begynnelsen av kampen i går. Lundekvam slapp, fordi han så at Henry likevel ville komme til skudd.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media