Fraløpt og knust

ULM (Dagbladet): EM-semifinale Norge- Tyskland 0- 1. Punkt én i den norske taktikken i går, var å stoppe den tyske superstjerna Birgit Prinz (23) på venstrekanten. Den holdt til like etter pause, da Bente Kvitland (27) ble brukt som rundingsbøye.

- Jeg burde taklet henne bakfra, men er for fair til å bruke slike midler, sa en nedbrutt Kvitland til Dagbladet etter at EM-fiaskoen var et faktum.

Da håpløst dårlige Wendy Toms (England) blåste av kampen og Norge var slått ut, sank Bente Kvitland ned på graset med hodet i hendene. Der og da følte hun seg som syndebukk.

- Det er tungt. Jeg skulle aldri sluppet henne forbi meg. Men Birgit Prinz er en sinnssykt god spiller. Hun var på forskudd, kom seg forbi og la inn en perfekt ball foran mål. Dermed var det gjort, sier Bente Kvitland etter kampen.

- Glimrende angrep

Ballen fra Prinz gikk midt mellom midtstopperne Anne Tønnessen/Gøril Kringen, og ble stupheadet i mål via tverrliggeren av Sandra Smisek (24).

- Det var et glimrende angrep. Smisek sto plutselig helt alene. Vi burde vært der og avverget, sier keeper Bente Nordby, som var sjanseløs på goalen.

- Jeg vil ikke legge skylda på enkeltspillere. Men hadde vi drept innlegget til Prinz, ville det heller ikke blitt mål, sier Åge Steen.

Skandaledommer

Med noen få unntak har de kvinnelige EM-dommerne vært en skandale. Engelske Wendy Toms er blant dem som bør vurdere å gjøre noe annet. Fire minutter etter avspark snøt hun Dagny Mellgren (23) for straffespark. Samtidig skulle den tyske keeperen Silke Rottenberg vært utvist.

- Jeg touchet ballen forbi keeper, og ble feid rett i bakken. Det var straffespark, sier vanligvis svært forsiktige Dagny Mellgren.

Etter slaget på Donaustadion hadde hun bandasje på beinet og en diger blå kul over det høyre øyet.

- Det koster å krige mot tyskerne, sa hun på vei inn i spillerbussen etter kampen.

- Mistet pusten

I dag er det hjemreise for jentene. Til høsten starter VM-kvalifiseringen. Neste år er det ingen mesterskap, bare E-cup. Kina-VM 2003 og Athen-OL 2004 er de neste,store oppgavene.

Lyspunktet for landslagstrener Åge Steen er at han har funnet en ny, sterk forsvarsspiller. Anne Bugge-Paulsen (22) er utvilsomt en type for framtida. I går måtte hun kaste inn håndkleet like før pause.

- Da begynte jeg å fryse i varmen. Plutselig mistet jeg pusten. Da jeg begynte å hyperventilere, ble jeg redd. I garderoben måtte jeg bare legge meg rett ned, sier Anne Bugge-Paulsen til Dagbladet.

RUNDINGSBØYE:</B> Tyske Birgit Prinz brukte Bente Kvitland som rundingsbøye, og sendte ballen til Sandra Smisek, som stupheadet i mål via tverrliggeren. Da dommeren blåste i fløyta, sank Bente Kvitland ned på graset med hodet i hendene. Der og da følte hun seg som syndebukk.