Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Framstår som en kaosklubb

Rosenborg får hard kritikk for håndteringen av Åge Hareides kandidatur som trener for trønder-klubben.

KRITISERES: Sportssjef i Rosenborg, Mikael Dorsin (t.h.) og resten av Rosenborg-ledelsen får kritikk for håndteringen av Åge Hareides kandidatur som ny hovedtrener. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
KRITISERES: Sportssjef i Rosenborg, Mikael Dorsin (t.h.) og resten av Rosenborg-ledelsen får kritikk for håndteringen av Åge Hareides kandidatur som ny hovedtrener. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg hadde ikke avtalt et møte om jeg ikke hadde hatt lyst på jobben.

Dette bekrefter Åge Hareide til Dagbladet onsdag ettermiddag.

Det som tirsdag så ut som et nytt kapittel i kaosklubben Rosenborg, kan nå få en løsning til høsten. Hareide virker interessert i jobben.

Vi går raskt gjennom hva som skjedde tirsdag:

Først meldte TV 2 at deres tidligere trener Åge Hareide hadde takket nei til å bli RBK-sjef, noe som seinere ble bekreftet av klubben selv.

- Rosenborg var muntlig enige med Åge Hareide om å bli klubbens nye hovedtrener, men Hareide har nå ombestemt seg på grunn av helsemessige årsaker. RBK ble enige med Åge Hareide allerede etter Bodø/Glimt-kampen 25. juni, skrev klubben i pressemeldingen.

Åge Hareide mener på sin side overfor at det ikke var en muntlig avtale på plass. Han ville møtes dersom kneet var bra 1. august, men det var ikke tilfellet.

Det betyr at vikar Trond Henriksen ser ut til å fortsette som trener ut året.

- Kaosklubb

Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson er svært kritisk til det som har skjedd det siste døgnet.

- Det finnes et svensk uttrykk som heter «tala är silver, tiga är guld». Pressemeldingen til Rosenborg er særdeles uheldig og ulykkelig for klubben. De framstår som en kaosklubb uten noe på stell, sier Jonsson til Dagbladet.

Han mener at Dorsin ikke har fått den beste starten som sportssjef i RBK, og at det har vært mye rør i klubben den siste tida.

Det har vært mye kaos også før Dorsin kom inn. Styret valgte å gi Kåre Ingebrigtsen sparken i 2018, noe som etter hvert førte til rettssak. Klubben brukte også lang tid på å finne ny hovedtrener, der valget til slutt altså landet på Eirik Horneland.

KAOS: Joacim Jonsson mener RBK framstår som en kaosklubb. Foto: Discovery
KAOS: Joacim Jonsson mener RBK framstår som en kaosklubb. Foto: Discovery Vis mer

Jonsson er ikke overrasket over at trønderne havner i en liknende situasjon igjen.

- Jeg skulle gjerne sagt at jeg er sjokkert over at de kan stelle i stand dette, men det er jeg ikke. Etter Kåre Ingebrigtsen er det ikke mye som har stemt. Ansettelsen av Horneland var rar. Han er en god trener, men han står ikke for noe av det Rosenborg står for, mener Jonsson.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er heller ikke imponert over det Rosenborg holder på med om dagen.

- Det er jo nesten så du ikke tror det du leser og hører. For det var en utrolig klønete prosess da de ikke fikk noen av sine førstevalg og endte opp med Horneland, sier Mathisen til Dagbladet.

KRITISK: Jesper Mathisen reagerer på trenerprosessen i Rosenborg. Foto: NTB Scanpix
KRITISK: Jesper Mathisen reagerer på trenerprosessen i Rosenborg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Og at de nå klarer å kommunisere at de var enig med Hareide, viser det at neste treneren de nå går etter ikke er noe førstevalg. I tillegg framstår det rett og slett amatørmessig når de går ut med en pressemelding og sier at de var enig og kandidaten sier det motsatte, fortsetter han.

Dagbladet har ikke lykkes å komme i kontakt med sportssjef Dorsin. Han sa derimot dette til Adressa.

- Hele prosessen var at vi etter Bodø-kampen kontaktet han og da var han klar, sier Dorsin.

Svensken sier at intensjonen fra begge parter var at Hareide skulle ta over fra 1. august.

MØTTE PRESSEN: Ivar Koteng møtte pressen fredag i forbindelse med at Eirik Horneland er ferdig som Rosenborg-trener. Video: Mathias Hagen / Dagbladet Vis mer

- Burde vært løst bedre

Kjetil Rekdal er samstemt med Jonsson og Mathisen i kritikken av trøndernes håndtering av trenerspørsmålet. Han mener gårsdagen ikke var bra for noen av partene.

- Det er uheldig både for Åge og Rosenborg sin del at det kom fram som det gjorde i går. Det er ikke bra og det burde vært løst på en bedre måte, slår Rekdal fast ovenfor Dagbladet.

Rekdals ekspertkollega i Eurosport, Tor Ole Skullerud, mener det er fornuftig å bruke tid på å finne den rette kandidaten, men synes Rosenborgs håndtering av trenerspørsmålet virker merkelig.

- Det høres rart ut at de har forskjellige versjoner. Det framstår rett og slett litt rotete og det virker egentlig som de har misforstått hverandre, sier Skullerud til Dagbladet.

- Ikke sjokkert

Før Eirik Horneland ble ansatt for to år siden var det flere kandidater som takket nei til sjefsjobben på Lerkendal, blant annet Geir Bakke. Nå kan det se ut til at trønderne går glipp av førstevalget i nok en ansettelsesprosess. Det overrasker ikke den tidligere Molde-treneren.

STUSSER: Kjetil Rekdal og Tor Ole Skullerud synes det er en merkelig situasjon med RBK. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STUSSER: Kjetil Rekdal og Tor Ole Skullerud synes det er en merkelig situasjon med RBK. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Det virker som de har vært i kontakt med flere som de ikke har fått. Jeg synes ikke det er rart og er ikke sjokkert over det. De er kanskje for ambisiøse og legger lista for høyt, forteller 49-åringen.

Verken Skullerud eller Rekdal har vært i kontakt med Rosenborg i denne omgang og førstnevnte trekker fram trøndernes krystallklare 4-3-3-filosofi som en mulig årsak til at det er vanskelig å ansette en ny trener.

- Jeg tror ikke det er så mange andre steder du blir ansatt på grunn av formasjon, og det er ikke sikkert at alle internasjonale trenere kjøper et slikt krav, spekulerer Skullerud.

- Tror du det kan bli en hemsko i trenerjakten?

- Ja, det kan det bli. Igjen er spørsmålet hva man sikter på. Jeg tenker det er veldig bra at de er tydelige og klare på sin filosofi, men det begrenser hvem man kan få, svarer fotballeksperten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!