MENER GAMST HAR LITE Å VINNE: Bjørn «Bummen» Johansen og Morten Gamst Pedersen var en gang lagkompiser i Tromsø. I dag sa Gamst til Nordlys at han har mistet tilliten til gamleklubben etter rettstvisten med faren- uttalelser som ikke imponerer Bjørn Johansen. 
Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
MENER GAMST HAR LITE Å VINNE: Bjørn «Bummen» Johansen og Morten Gamst Pedersen var en gang lagkompiser i Tromsø. I dag sa Gamst til Nordlys at han har mistet tilliten til gamleklubben etter rettstvisten med faren- uttalelser som ikke imponerer Bjørn Johansen. Foto: Tor Richardsen / SCANPIXVis mer

- Framstår som sutrete og barnslig

Tromsø-legende refser Gamst.

||| (Dagbladet): Morten Gamst Pedersen fikk gjennombruddet i Tromsø før han reiste til Blackburn i 2004.

Siden den gang har forholdet til gamleklubben kjølnet betraktelig, som et resultat av rettstvisten mellom faren Ernst og TIL.

I dagens Nordlys sa Gamst at han har mistet tilliten til klubben og ikke ønsker å ikle seg den rødhvite drakta igjen om han en dag returnerer til Tippeligaen.

Uttalelsene imponerer ikke Bjørn «Bummen» Johansen, som selv står med 326 kamper for Tromsø.

- I utgangspunktet er det en kjedelig sak for Tromsø og Ernst, men jeg setter dette på frustrasjonskontoen til en spiller som lar litt mange personlige følelser ta overhånd. Jeg synes Morten bør skille disse tingene og holde seg for god til å komme med sånne uttalelser.  For meg blir det litt smålig, sier han til Dagbladet.

- Lite å vinne
Striden mellom Ernst Pedersen og Tromsø måtte til slutt avgjøres i retten. Inklusivt renter mente Pedersen at han hadde krav på to millioner kroner i forbindelse med sønnens overgang til Blackburn, av en total kjøpssum på rundt 30 millioner kroner.

Pedersen tapte både i tingretten og lagmannsretten.

«Bummen» Johansen forstår at Gamst føler lojalitet til faren, men tror han risikerer å få et sutrestempel.

- Om han hadde spurt meg til råds ville jeg sagt at han har lite å vinne på å gå ut på denne måten, bortsett fra tilfredsstillelsen av å gi Tromsø et stikk. Han framstår som såret, sutrete og barnslig, jeg er redd det blir oppfattet sånn. Om Morten vender tilbake til Tippeligaen er det synd hvis Tromsø ikke er et alternativ, for han er en bra spiller, sier han.

- De kan fortsatt rydde opp
Ernst Pedersen forsikrer overfor Dagbladet at utspillet i Nordlys kommer på sønnens eget initiativ.

- Det er fullt og helt hans eget initiativ. Det er jo en familiesak, det her. Jeg forstår ham jo, men uttalelsene får stå for hans regning, sier Pedersen.

- Er ditt og Mortens forhold til Tromsø ødelagt for godt?

- La meg si det sånn, det er veldig mange i Tromsø jeg kjenner godt og har et godt forhold til i dag. Men det var svært skuffende at jeg i det hele tatt var nødt til å gå til retten med saken. Men nå har vi vært der, og det prinsipielle er avklart. Det er fortsatt opp til Tromsø, de her ennå muligheten til å rydde opp.

- Så du mener Tromsø bør betale hvis de er reale?

- Poenget er at de har muligheten. For meg er det alltid mulig å skvære opp.

- Og det er den eneste måten?

- Det sier seg selv. Ballen ligger fortsatt hos dem, sier Ernst Pedersen.

TAPTE I RETTEN: Ernst Pedersen (til høyre) tapte mot Tromsø både i tingretten og lagmannsretten. Foto:  Bjørn Erik Olsen/Dagbladet
TAPTE I RETTEN: Ernst Pedersen (til høyre) tapte mot Tromsø både i tingretten og lagmannsretten. Foto: Bjørn Erik Olsen/Dagbladet Vis mer