Framtida står på spill

Frode Grodås MARSEILLE (Dagbladet): - Ingen behøver å fortelle meg noe som helst - jeg er fullstendig klar over hva det gjelder, sier Frode Grodås. Med andre ord; Han kjenner presset og vet at landslagskarrieren står på spill onsdag kveld.

4. desember spilte Frode Grodås en praktfull oppvisningsomgang for Europalaget mot Verdenslaget på Stade de Velodrome i Marseille. Den omgangen må kopieres og ganges med to når Drillos åpner VM-sesongen mot Frankrike. For så lenge Espen Baardsen sørger for at han ikke får ett eneste minutt for Tottenham - og enda verre; så lenge Spurs-manager Gross i helga sa at Ian Walker er det naturlige førstevalget når alle Tottenham-keeperne er friske, er Grodås gjort til tredjekeeper på White Hart Lane.

Det betyr reservelagskamper, det.

Knapt nok.

- Jeg kan ikke kommentere det Gross har sagt i engelske aviser. Det eneste jeg kan si er at han har sagt noe annet til meg, sier Frode Grodås til Dagbladet.

Mager kamptrening

Siden oppvisningskampen for to og en halv måned siden har Frode Grodås spilt fire eller fem reservelagskamper for Tottenham. Han husker ikke nøyaktig og det samme kan det være. Men Drillos-kapteinen innrømmer at det er lite og at Tottenham-overgangen ikke har svart til forventningene.

Han trodde nemlig han skulle få spille.

- Jeg kan ikke legge skjul på at jeg trodde det skulle bli førstelagsfotball for Tottenham, sier Frode Grodås. - Det har det ikke blitt. Men Espen (Baardsen) har stått bra og slik er situasjonen.

- Det er visse ting her i livet man ikke rår over sjøl.

Etter ni strake kamper i Ian Walkers skadefravær er Espen Baardsen blitt en anerkjent keeper i Premier League. Seinest i går skrøt engelske aviser av U21-keeperens mange gode og avgjørende redninger mot Sheffield Wednesday lørdag ettermiddag. Og nettopp derfor kan ikke Frode Grodås gjøre annet enn å vente og håpe.

Men:

Går det ikke bra mot Frankrike er tid det eneste han ikke har.

Lei av mediekjøret

Frode Grodås er tydelig lei av å snakke om sin egen keepersituasjon. Siden han ble cupmester og holdt nullen for Chelsea på Wembley sist mai, har landslaget vært den eneste oppmuntringen. Og hos Drillo har han fått den tilliten og oppmerksomheten Ruud Gullit aldri skjønte at idrettsfolk trenger, og som heller ikke Tottenham-boss Christian Gross ser ut til å øse av. Så for å si det som det er:

Da Frode Grodås landet i Marseille i går ettermiddag kom han fra dypet.

- Situasjonen min nå kan ikke sammenliknes med den jeg opplevde i Chelsea. Der var jeg jo ute av alle planer og diskusjoner. Men i Tottenham er jeg med og det har manageren fortalt meg. Det er tøv at jeg er uten muligheter.

Sjøl da Frode Grodås spilte for Chelsea - og noen ganger rufsete - kom han til Drillos og spilte strålende landskamper. Det er derfor han er her i Frankrike. Og posisjonen som Norges førstevalg er fortsatt sterk fordi Drillo ved enhver anledning sier at Grodås ikke har spilt seg ut av laget.

Onsdag kveld spiller han for å bli.