Stöckl om norsk «sjokkmann»:

- Framtidas hopper

Marius Lindvik skapte usikkerhet før OL-uttaket. Trener Alexander Stöckl innrømmer krevende prosess rundt 19-åringen som ble juniorverdensmester torsdag kveld.

STORTALENT: Marius Lindvik er det største talentet i Hopp-Norge. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
STORTALENT: Marius Lindvik er det største talentet i Hopp-Norge. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Første omgang i polske Zakopane førte til rystelser i hoppverden sist søndag. Med et svev på 138 meter lå den ukjente nordmannen Marius Lindvik på andreplass i verdenscuprennet

- Lindvik, hvem? spurte folk i bakken og på sosiale medier.

- Framtidas hopper, svarer trener Alexander Stöckl.

I det norske hoppmiljøet er Lindvik blitt sett på som et talent lenge. Takket være god innsats i kontinentalcupen fikk han prøve seg i verdenscupen i helga. Lørdag var Rælingen-hopperen på laget som tok Norge til tredjeplass i lagkonkurransen. Søndag ble andreplass etter første omgang i det individuelle rennet til åttendeplass etter to omganger. Torsdag kveld ble han juniorverdensmester i sveitsiske Kandersteg. Han var 9,3 poeng foran Constantin Schmid fra Tyskland i normalbakken.

Så store har framgangene vært, at trener Alexander Stöckl, sportssjef Clas Brede Bråthen og resten av teamet ønsket en siste vurdering av Lindvik i helga. Var nivået så høyt at han fortjente en OL-plass?

Krevende

Etter en samlet vurdering ble svaret nei. De fem plassene gikk til Daniel-André Tande, Anders Fannemel, Johann André Forfang, Robert Johansson og Andreas Stjernen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer