Framtidas midtbanesjef

FORNEBU (Dagbladet): 27 år inn i livet og 21 kamper inn i landslagskarrieren føler Trond Andersen seg endelig etablert. Ifølge Drillo er det på høy tid.

Det etablerte Fotball-Norge har ventet lenge på Solskjær-kompisen fra Kristiansund. Midtbanespilleren med bare én mangel.

- Det eneste negative jeg kan si om Trond er at han mangler litt av den kreative dimensjonen Kjetil Rekdal ga landslaget, sier Drillo til Dagbladet.

- Alt det andre har han. Og det eneste som forundrer meg, er at han ikke ble landslagsetablert tidligere. For meg var Trond arvtakeren for Kjetil i et tradisjonelt 4-5-1- system.

Myte

Trond Andersen ble England-proff i Wimbledon da Drillo regjerte i den norskeide klubben. Men det er en myte at han ble hentet over på managerens ønske og oppfordring. For Drillo visste ikke hva han fikk da Trond Andersen kom fra Molde. Og derfor ble overraskelsen ditto større.

- Det var andre som ivret for at Trond skulle til Wimbledon, sier Drillo.

- Jeg visste ikke hvor god han var. Men jeg lærte fort at han har et veldig høyt laveste nivå som fotballspiller.

- Trond Andersen gjør aldri en veldig dårlig kamp.

Sterk i lufta, meget god som førsteforsvarer og ekstremt vanskelig å møte i dueller: Der har du Norges nye midtbanesjef sett med Drillos øyne. Og når Trond Andersen blir presentert skussmålet, bare trekker han på skulderne over at kreativiteten hefter ved som en mangellapp. Fordi alt det andre er så positivt.

- Drillo har trent meg og har derfor grunnlag for å uttale seg. Jeg er veldig godt fornøyd med det synet han har av meg som fotballspiller, sier Trond Andersen.

Tillit fra Semb

Trond Andersen debuterte med 15 minutter for Norge mot Jamaica på Ullevaal 20. mai 1999. Av de 21 landskampene han har før han starter mot Bosnia i kveld, er 11 kommet som innhopper. Og bare i tre av dem har han spilt den rollen både Drillo og Nils Johan Semb har ventet på at han skal bli god nok til. Den defensivt sentrale midbanerollen. Den som gjorde Kjetil Rekdal til fotballandslagets hjerte.

- Nils Johan (Semb) har gitt meg tillit over tid og det er jeg veldig glad for. Jeg trengte erfaring. Og den defensive rollen på midtbanen - den som skal skape balanse i lagdelen - passer meg bra. Erfaringen jeg har fra midtstopperrollen i klubblaget hjelper meg godt, sier Trond Andersen.

Mens mange andre landslagsspillere sier at «det er Semb som tar ut laget», sier Andersen følgende:

- Jeg føler meg etablert i laget nå. Jeg fokuserer på det defensive - det er det som er min oppgave.

Mannen i bakgrunnen

Media, derimot, har sjelden vært hans oppgave. Trond Andersen er som oftest ikke der blitzlampene blinker. Men det har skjedd noe den siste tida - sjøl Trond har merket det. Fordi han er etablert.

- Det eneste som betyr noe for meg, er å spille best mulig. Jeg har ikke noe behov for å være i media. Og når jeg ser hvordan Ole Gunnar (Solskjær) har det, er jeg bare glad til.

- Hva med aksepten?

- Klart det er viktig. Og sånn sett liker også jeg å få oppmerksomhet fra media. Når du har spilt bra, er det godt å få vite at du har gjort det også.

Andre muligheter

Hva framtida angår mener Drillo at Trond Andersen bør vurdere andre muligheter enn Wimbledon. Hvis de finnes.

- Det vet han naturligvis best sjøl, men sett utenfra vil det kanskje være best for Trond om han fant seg en ny klubb, sier Olsen.

- Og hva sier Andersen?

- Jeg har hatt en bra utvikling siden jeg kom dit. Og sjøl om vi spiller i 1. divisjon, tilegner du deg egenskaper fordi det er tempo, tøffhet og et knallhardt duellspill i hver kamp. Men på sikt ønsker jeg meg tilbake til Premier League eller en annen toppliga i et annet land. Uten at jeg kan si noe mer om det.