- Framtidas Rosenborg-spiller

MOSS (Dagbladet): Øyvind Svenning (21) avgjorde kampen mot Bryne med et perfekt hodestøt. Den lovende unggutten er på utlån fra Rosenborg denne sesongen og spås en stor fotballframtid.

- Øyvind er på utlån til Moss fordi at han skal bli en bedre fotballspiller. Foreløpig er han veldig uerfaren, men vi håper han skal bli bra nok til å spille for oss i framtida, sier Rosenborg-trener Nils Arne Eggen til Dagbladet.

Håper på RBK-spill

Hovedpersonen selv har to år igjen av kontrakten med trønderne, men stortrives på utleie hos Nils Arnes sønn, Knut Torbjørn, i Moss.

- Det er mye bedre å spille fast på Moss enn å være høyre benkesliter i Rosenborg. RBK har mange gode spillere, men jeg håper jeg blir god nok for RBK, sier Øyvind Svenning til Dagbladet.

Leieavtalen i Moss går ut i desember.

- Jeg håper Moss forlenger låneavtalen med Rosenborg slik at jeg kan utvikle meg videre her en stund til, sier Svenning.

- Skikkelig deilig

Mot Bryne scoret han sitt første Tippeliga-mål denne sesongen.

- Simen Brenne stusser videre et innlegg og jeg går opp i duell mot Bryne-keeper Roger Eskeland. Jeg vet ikke hvor mye høyere enn ham jeg er, men ballen går i mål. Det var skikkelig deilig, sier Svenning.

Ekstra artig var det at målet kom mot nettopp Bryne.

- Valget før årets sesong sto mellom Moss og Bryne. Valget falt på Moss ikke minst på grunn av de nære båndene mellom far og sønn Eggen, sier Svenning.

Mosse-spillerne har inngått en æreskodeks med trener Knut Torbjørn Eggen.

- Det betyr at hver enkelt spiller skal spille med ære i de enkelte situasjonene som oppstår på banen. Spillerne må i tillegg klare de arbeidsoppgavene de får, sier Eggen junior.