Franck har triksene klare

KANBAYASHI (NTB): For Daniel Franck spiller det liten eller ingen rolle om han blir nummer tre eller fem i OL. 23-åringen vil på torsdag bevise at han er guruen blant de mest spektakulære halfpipe-artistene under OL - med kvalifisering og finale på samme dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg er glad for en finaleplass, og der vil jeg gi alt, sa Franck om sine sjanser i halfpipen.

Daniel Franck var midtpunktet da snowboardkjørerne trente i den krevende OL-halfpipen i dag. Trener Dag Ove Karsten mener at Franck har de dristigste og helt klart også vanskeligste triksene i sitt OL-program. Bare tre-fire av konkurrentene kan stabilt kjempe jevnt med nordmannen, tror Karsten.

Forsiktige anslag fra ledere og trenere går ut på at Franck med god halfpipe-kjøring er medaljekandidat.

- Vi er optimister og har sjanse på medalje, sa Dag Ove Karsten som understreker jevnheten i tetgruppen.

Pop og rock

Til harde toner fra gruppa Nirvana vil Franck gjennomføre sine dristige hopp langs halfpipen. Alle de beste snowboardkjørerne er samlet, bortsett fra Terje Håkonsen som valgte å droppe OL-planene.

De siste ukene har mediekjøret vært voldsomt mot Daniel Franck, som ikke ønsker særlig oppmerksomhet. Snowboardkjørerne vil beholde sin egenart og bevare sitt image, er utsagn fra norske kjørere.

Eget miljø

Andre kjørere i det norske laget har Franck som forbilde, men avstanden ned til de nest beste minsker. Også Klas Vangen er en svært habil halpipe-kjører med mange meritter. Blant annet vant han et FIS-renn i Innichen rett før OL. Her må det nevnes at de beste kjørerne i verden ikke deltok, men alle de norske gutta har mulighet til å komme inn blant de ti beste på torsdag.

Klas Vangen på 19 år har tro på egne ferdigheter, og mener han kan blande seg inn blant de aller fremste.

- Jeg er god nok til å være med helt i toppen, fastholder han selv.

PÅ HODET FOR OL: Daniel Franck går for OLs mest spektakulære halfpipe-run.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer