Franck knuste konkurrentene

Laax, Sveits (NTB): Snøbrettstjernen Daniel Franck dro til med en perfekt utført 720-graders rotasjon i andre omgang, og feide dermed konkurrentene til side i lørdagens halfpipe-konkurranse i verdensserien.

Nok en gang var det nordmannen Daniel Franck som stjal showet. Denne gang i verdenscuprennet i regi av Det internasjonale snøbrettforbundet (ISF).

Franck kjørte sitt standardprogram i første omgang og tok en klar ledelse. I andre omgang satset han maksimalt i en opp/ned 720-graders rotasjon og fikk full klaff. Konkurrentene klarte aldri å svare, og Franck hadde allerede sikret seg seieren foran den siste omgangen.

- Han var fantastisk igjen, og hadde ikke trengt å kjøre siste omgang. Men han gjorde det likevel og vant suverent, forteller landslagstrener Dag Ove Karsten til NTB.

Selvtillit

Franck forsøkte seg på en 720-graders rotasjon også under FIS-rennet i østerrikske Hintertux tidligere i uken, men misset og ble bare nummer seks.

- Det mislykkede forsøket er forskjellen på seier og sjetteplass. Godt at det klaffet lørdag. Momentet er vanskelig, og selvtilliten vokser skikkelig når det sitter, fortsetter Karsten.

Franck vant verdenscupåpningen i FIS-regi forrige helg, og har altså rukket å markere seg skikkelig i begge forbundene som konkurrerer om snøbrettstjernenes deltakelse. De norske kjører normalt i ISF-serien, men må være med i FIS-renn for å kvalifisere seg til OL.

Falt

Rune Lundsør fra Horten leverte årsbeste med sin 8. plass i Laax. Plasseringen er et bevis på bredden i den norske snøbrett-troppen.

Kim Christiansen og Marius Sommer havnet på henholdsvis 11. og 14. plass.

Stine Brun Kjeldås og Christel Thoresen klarte ikke å hevde seg i kvinneklassen. Ingen av dem gikk videre til finaleomgangen. Brun Kjeldås lå på 5. plass etter den første, men falt i den andre og var ute.