IKKE VELSTAND: Franck Ribéry innrømmer at han hadde svært lite til overs for treneren og mennesket Louis van Gaal. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
IKKE VELSTAND: Franck Ribéry innrømmer at han hadde svært lite til overs for treneren og mennesket Louis van Gaal. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHEVis mer

Franck Ribéry slakter Louis van Gaals menneskelige egenskaper

- Et dårlig menneske.

(Dagbladet): For ei drøy uke siden gikk den bulgarske legenden Hristo Stoitsjkov til verbalt angrep på Louis van Gaal og beskrev treneren som en drittsekk.

Nå er det Frankrikes og Bayern Münchens stjernespiller Franck Ribéry som kritiserer van Gaal som leder og trener.

Nederlenderen styrte Bayern München fra sommeren 2009 til han ble sparket på våren i 2011. I 2010 vant han mannskapet den tyske dobbelen og tapte Champions League-finalen mot Inter.

- Vi hadde problemer på et menneskelig plan. Da han startet, visste ingen hva som ville skje.

- Den første kontakten med ham var giftig. Som profesjonell mister man troa. Han gjør gode ting på banen, men som trener var van Gaal et dårlig menneske. Vårt samarbeid var knust, forklarer Ribéry i et intervju med Goal.

Kantspilleren beskriver van Gaals treningsfilosofi som en der treneren gir blaffen i spillernes status og posisjon i fotballen. Alt som gjaldt var innsatsen de viste nederlenderen på trening.

- Det var en byrde. Mange klubber, blant annet Real Madrid og Barcelona, forsøkte å overbevise meg om å bytte lag, og du begynner å tenke. Jeg gjorde meg egentlig opp en mening om hvor framtida min var, det tror jeg er menneskelig, sier Ribéry.

Men Ribéry fortsatte i klubben som i sesongen van Gaal ble sparket (i april) endte på tredjeplass i Bundesligaen. Det står fortsatt som deres dårligste plassering siden 2007.

Tidligere denne sesongen har flere, blant andre Paul Scholes, også vært ute og rettet skarp kritikk mot van Gaal. På banen virker dog hans mannskap å bli stadig bedre. Etter helgas triumf mot Aston Villa er de på tredjeplass i Premier League med sju kamper igjen å spille.