Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Franck svevde til OL-finalen

PARK CITY (Dagbladet.no): Daniel Franck trengte bare ett forsøk på å kvale seg til OL-finalen i halfpipen. Men først kl. 21.30 skal 28-åringen «knalle til».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sølvvinneren fra Nagano ser ut til å være i medaljeslag også i Salt Lake. I kveld startet han kvalifiseringen til med poengsummen 39,9.

Det holdt til en tredjeplass og direktebillett til OL-finalen som starter kl. 21.30 i kveld. Franck gjorde ingen store feil, men tror han vil fly enda høyere over snøkanten i finalen.

- Jeg har mye mer å gå på, jeg liker ikke å knalle til i kvaliken. Jeg prøvde bare å smyge med inn i finalen, være rolig. Det klarte jeg, sier Franck til Dagbladet.no per telefon etter kvaliken.

Finnen Heikki Sorsa var klart best i 1. kvalifiseringsomgang med poengsummen 44,3. 20-åringen ble også fort populær blant publikum med sin ekstreme punkesveis.

Franck og fem andre løpere gikk rett til finalen. Ytterligere seks løpere ble klare for finalen etter 2. omgang.

Ingen av dem var nordmenn.

Kim Christiansen lå lenge godt an til i den andre kvalifiseringsomgangen, men ble skjøvet nedover på lista av de sist startende og endte på 8. plass.

Halvor S. Lunn feilet og endte på 31. plass totalt. Espen Arvesen måtte trekke seg fra kvaliken etter å ha skadet seg før rennet.

(Dagbladet.no)

<B>TIL FINALEN: - Jeg har mye å gå på, sier Daniel Franck.
<B>PUNKETE:</B> Finske Heikki Sorsa har både høye hopp og høyt hår.
Hele Norges coronakart