Francks sterke hjemmeside

STAMSUND (Dagbladet): Daniel Frack har det ikke bare i beina. Han har det i kjeften også. Og ikke minst i fingrene. Språket han fører på sin egen hjemmeside kan få en trailersjåfør til å rødme. «Hæstkuk», «pule», «lesbehåndball», «blowjob», «dra i kølla» og «NM i drita» er noen av uttrykkene han serverer sine unge beundrere.

Det er tilsynelatende sterke kontraster mellom sunnhetsapostelen og fiskeelskeren Daniel Franck (Dagbladet i går) - og den Daniel som på hjemmesida beskriver seksuelle og rusbetonte eksesser. Og som kaller Norges største dameidrett for lesbehåndball.

Skriver gatespråk

Men snowboardhelten synes ikke at han svikter som forbilde og trendsetter.

- Kom igjen, vi lever i år 2000. Hadde jeg skrevet dette for 15 år siden, kunne jeg forstått det om noen hadde reagert. Men i dag bruker ungdom slike uttrykk daglig. Derfor skriver jeg på samme måte. Det er ikke noen vits i å late som om gatespråket ikke eksisterer, sier Daniel Franck.

Han tar imot Dagbladet i et av utøvernes lavvotelt, høyt over det enorme pipe-anlegget der han og kameraten Terje Haakonsen arrangerer The Arctic Challenge i strålende sol.

- Så du ser ingen problemer med at ungdom ned i 13-årsalderen får lese om dine kameraters sengeaktiviteter, eller få inn med teskje hva du gjør i fylla?

- Nei, jeg gjør faktisk ikke det. Ordene jeg bruker er ikke stygge. De som kritiserer meg, er stort sett eldre folk som tror dette er griseprat. Men mine lesere snakker om sex og drikking hver dag. De tar meg for det jeg er.

- Og hva er du?

- En helt vanlig 25-åring som av og til er stor i kjeften. En egenskap som har gitt meg noen på trynet...

Arne og Davy

Daniel trives med å skrive, og derfor oppdaterer han hjemmesiden sin ofte.

- Jeg skriver ikke sånn som en del andre idrettsutøvere. Hjemmesidene til de fleste fotballgutta er så drita kjedelig at jeg får mark.

- Du liker tydeligvis hverken fotball, sportsreportere, håndball eller lesber?

- Feil. At jeg skriver nedsettende om fotball, har å gjøre med at jeg ikke liker å se aviser med fire sider fotball hver dag. TV-folk som Arne Scheie og Davy Wathne ser ut som de blir seksuelt opphisset av fotball. At jeg skriver om «lesbehåndball», betyr ikke noe annet enn håndballen er full av lesber. Den ene etter den andre står jo fram. Jeg har venner som er både homo og lesbiske, sier han.

- Er nivået blant snowboard-jentene, som du omtaler som høns, virkelig så «latterlig labert»?

- Ja, det mener jeg. Jeg bare slår fast at gutta er kommet mye lenger, og tør mye mer i pipen.

- Alle drikker

- Hvorfor forteller du unge beundrere at dere om kvelden etter snowboard-NM hadde «NM i drita»?

- Hvorfor ikke? All ungdom drikker iblant. Toppidrettsutøvere er vanligvis mye verre enn vanlige tenåringer. Jeg mener det er sunt med en utblåsning i ny og ne. Jeg har godt av det som idrettsutøver. Men vanligvis drikker jeg ikke mye. Jeg er så mye ute i tynn luft at jeg fort blir «drita».

gunnar.hagen@dagbladet.no

FRI OG FRANCK: Jeg har ingenting å skjemmes over, mener Daniel Franck om hjemmesida si.