FERDIG: Frank de Boer skal ha fått sparken som manager i Crystal Palace. Foto: Paul Currie/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
FERDIG: Frank de Boer skal ha fått sparken som manager i Crystal Palace. Foto: Paul Currie/BPI/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Frank de Boer ferdig som manager på rekordtid

I Crystal Palace.

(FourFourTwo): Crystal Palace bekrefter i en pressemelding at nederlenderen er ferdig.

«Vi ønsker å takke Frank for hans dedikasjon og harde arbeid i løpet av tiden hans i klubben. En ny manager vil bli ansatt i nær framtid og vi vil ønsker Frank lykke til i framtiden», skriver klubben blant annet.

Frank de Boer (47) fikk dermed den tvilsomme æren av å bli den første manageren til å få sparken i Premier League denne sesongen.

Etter fire tap og 0 scorede mål på de fire første kampene fikk styret nok. Nederlenderen har bare sittet i sjefsstolen siden 26. juni - i 75 dager. Han fikk opprinnelig en treårskontrakt med klubben.

I går tapte Crystal Palace 0-1 mot Burnley etter massivt sjansesløseri i andre omgang. Det er første gang på 93 år at et lag i den øverste divisjonen i England starter med fire strake tap uten å score mål (Preston i 1924/25-sesongen.

De Boer fikk også tidlig fyken i Inter, hvor han hadde jobben som manager i 85 dager. Han tok over jobben i Palace etter Sam Allardyce, som berget klubben fra nedrykk forrige sesong før han la opp.

Daily Mirror og BBC skriver at tidligere landslagssjef Roy Hodgson vil ta over etter de Boer. De hevder han vil bli annonsert i løpet av de neste 48 timene.

Klubben har allerede hatt seks managere de siste seks sesongene.

Frank de Boer er også den manageren som har fått sparken tidligst av alle «faste» managere i Premier Leagues-historie, ifølge statistikkbyrået Opta. Her gjelder ikke vikarierende managere.