Frank er skyld i van Gaals karakteristiske nese: - Jeg fikk aldri sagt unnskyld

Frank Buysschaert blir stadig minnet om historien.

UHELDIG: Belgiske Frank  Buysschaert var uheldig som ødela Louis van Gaals nese på 70-tallet. Foto: IK Images/NTB Scanpix og privat
UHELDIG: Belgiske Frank Buysschaert var uheldig som ødela Louis van Gaals nese på 70-tallet. Foto: IK Images/NTB Scanpix og privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Frank Buysschaert (61) lever sammen med familien i belgiske Kortrijk. Når storfamilien møtes forteller 61-åringen ofte en gammel historie. Historien om hvordan han ødela nesa til den sparkede Manchester United-manageren Louis van Gaal (64).

Dagbladet tar en telefon til Belgia for å få Franks versjon av saken. Etter litt kommunikasjonsproblemer i starten skjønner han omsider at vi ringer for å snakke om Louis van Gaal.

- Ah. Nesa, sier en oppstemt Frank Buysschaert.

I bakgrunnen ler kona høyt når hun skjønner hvorfor en avis fra Norge plutselig ringer.

I debuten Bilder av en ung van Gaal viser at nederlenderens karakteristiske nese tok form tidlig i karrieren. Det var under en treningskamp mellom belgiske Kortrijk (andredivisjonslag) og Royal Antwerp (førstedivisjonslag) på 70-tallet at det ulykksalige skjedde.

18 år gamle Frank Buysschaert startet med fotball som 15-åring, og skulle endelig få sin debut mellom stengene for Kortrijk i andre omgang. På motsatt banehalvdel sto spissen Louis van Gaal (21).

I løpet av omgangen ble et langt oppspill slått mot van Gaal. Hele forsvaret til Kortrijk stoppet opp, men dommeren blåste aldri i fløyta. Det endte med at Buysschaert stormet ut for å ta ballen før nederlenderen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer