BLIR FORFATTER: Chelseas Frank Lampard er best kjent for sin fantastiske høyrefot. Nå viser det seg at 34-åringen har flere talenter. Foto: AFP /Glyn KIRK
BLIR FORFATTER: Chelseas Frank Lampard er best kjent for sin fantastiske høyrefot. Nå viser det seg at 34-åringen har flere talenter. Foto: AFP /Glyn KIRKVis mer

Frank Lampard blir barnebokforfatter

Med karakterer basert på lagkameratene.

(Dagbladet): Tidligere i år ble det kjent at Frank Lampard avslutter sin tid som Chelsea-spiller etter denne sesongen. Hvor han går er ennå uvisst.

Men i dag har 34-åringen ifølge engelske The Independent signert en ny kontrakt: Om å skrive barnebøker. Bokserien skal hete "Frankie's Magic Football".

- Jeg hadde først ideen om Frankie og hans magiske fotball da jeg leste bøker for mine egne barn. Sport og lesing er to viktige ting hjemme hos oss, og jeg bestemte meg for å lage mine egne fotballhistorier og -eventyr, sier Lampard ifølge avisa.

Basert på lagkamerater Bøkene er ment for barn fra fem år og oppover, og følger Frankie, hans venner og en hund ved navn Max. Ifølge Lampard vil noen av karakterene være basert på hans lagkamerater.

- Karakterene er basert på venner og lagkamerater jeg har hatt gjennom årene, sier 34-åringen.

Hans første bok vil bli publisert i juni.

Foreleggerne ser lyst på forfatterskapet. De syntes ifølge The Independent at bøkene er fulle av elskbare karakterer på morsomme eventyr, og er ment for å nå langt. 

Det spørs om ikke Lampard møter litt tribunemobbing når engelske fotballsupportere får ferten i dette. De er kjent for å være nådeløse...