Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frank Lampard returnerer til Chelsea som manager

Frank Lampard har legendestatus i Chelsea etter 13 år som spiller i klubben. Nå overtar han manageransvaret på Stamford Bridge.

TILBAKE: Frank Lamprd er klar for en ny rolle i Chelsea. Den tidligere storspilleren er klubbens nye manager. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Frank Lamprd er klar for en ny rolle i Chelsea. Den tidligere storspilleren er klubbens nye manager. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det bekreftet klubben torsdag. Lampard erstatter Maurizio Sarri som nylig ble hentet til Juventus etter én sesong i London.

I følge Sky Sports satt Lampard og Chelsea i et seks timer langt møte onsdag kveld for å bli enig om en kontrakt.

Lampard skal ha ønsket seg lovnader om hvilke målsetninger Roman Abramovitsj har for klubben fra neste sesong, hvor Chelseas overgangsnekt ikke lenger er gjeldende.

Lampard sier at han er stolt over muligheten til å lede laget han spilte 13 år for.

- Jeg er utrolig stolt over å returnere til Chelsea som hovedtrener. Alle kjenner til min kjærlighet for klubben og historien vi deler sammen, men nå er alt fokuset mitt på jobben jeg har foran meg og forberedelsene for sesongen som ligger foran oss. Jeg er her for å jobbe hard, bringe klubben videre suksess og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Lampard til klubbens nettside.

SUKSESSFULL: Som Chelsea-spiller var Frank Lampard med på å vinne tre PL-titler, fire FA-cuper, to ligacuper, Europa League og Champions League med Chelsea. Foto: AP Photo/Tom Hevezi/NTB scanpix
SUKSESSFULL: Som Chelsea-spiller var Frank Lampard med på å vinne tre PL-titler, fire FA-cuper, to ligacuper, Europa League og Champions League med Chelsea. Foto: AP Photo/Tom Hevezi/NTB scanpix Vis mer

Suksess i Derby

Signeringen har vært ventet etter at Derby ga 41-åringen tillatelse til å forhandle om Chelsea-jobben forrige uke.

Lampard er fortsatt en fersk manager. Chelsea-legenden tok sin første jobb i treneryrket som Derby-manager forrige sommer og gjorde det imponerende godt.

Han ledet hvittrøyene til opprykksfinale om Premier League-spill. Der ble det 1-2-tap mot Aston Villa.

I Championship var Derby klubben som ga mest spilletid til spillere under 21 år, skriver Opta.

Det kan være en nøkkel også til Lampards nye rolle i Chelsea, hvor klubben ikke får lov til å signere nye spillere denne sommeren. Dermed åpner det seg mulighet for flere av Chelsea lovende akademispillere, som i stor grad har blitt sendt ut på lån.

Typer som Calum Hudson-Odoi, Ruben Loftus-Cheek, Reece James, Tammy Abraham og Mason Mount er alle spillere som har blitt spådd en stor framtid og nå kan få sjansen til å vise seg fram

Mount var på utlån til nettopp Derby under Lampards ledelse forrige sesong, og imponerte i Championship med åtte mål på 35 kamper fra sin midtbaneposisjon.

Chelsea-legende

Lampard er ikke den eneste Chelsea-legenden som har returnert til klubben denne sommeren. Petr Cech er nemlig også tilbake på Stamford Bridge i en rolle i klubbens administrasjon, som teknisk rådgiver, etter at han la fotballskoene og hanskene på hylla.

Lampard spilte over 600 kamper for Chelsea i årene 2001 til 2014. Briten er klubbens mestscorende spiller med 211 scoringer. Han vant 13 trofeer med blåtrøyene og fikk 106 kamper for England.

Etter Chelsea-oppholdet spilte han én sesong i Manchester City og to i New York City før han la opp i 2016. Han startet karrieren i West Ham og var innom Swansea på lån på midten av 90-tallet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling