SUPER-FRANK: Chelsea's Frank Lampard tar med seg ballen etter å ha scoret på returen etter sitt mislykkede straffespark. Scoringen var Lampards 250. mål i karrieren. Foto: Sang Tan / AP / NTB Scanpix
SUPER-FRANK: Chelsea's Frank Lampard tar med seg ballen etter å ha scoret på returen etter sitt mislykkede straffespark. Scoringen var Lampards 250. mål i karrieren. Foto: Sang Tan / AP / NTB ScanpixVis mer

Frank Lampard scoret sitt 250. mål

Og sendte Chelsea til topps på tabellen.

(Dagbladet): Chelsea - Stoke 3-0.

Chelsea har ikke hatt det greit den siste uka:

Forrige helg tapte de sensasjonelt 0-1 for Crystal Palace, før de røk på et 1-3 tap borte mot Paris St. Germain i det første oppgjøret i kvartfinalen i Champions League.

Det var med andre ord et stresset Chelsea-lag manager Jose Mourinho stablet på beina til oppgjøret mot formsterke Stoke på Stamford Bridge i kveld.

Måtte vinne
Seier og tre poeng var ganske enkelt påkrevd dersom Mourinhos menn ikke skulle komme altfor mye på etterskudd i forhold til Liverpool og Manchester City i kampen om Premier League-trofeet denne sesongen.

Og selv om Stoke kan høres ut som en grei motstander for topplagene i England, så er det hevet over tvil at manager Mark Hughes har hatt en heldig hånd med laget denne sesongen:

Gode mot topplagene
De reiste til London med god selvtillit etter å ha plukket 13 av maksimalt 15 poeng på de fem siste kampene, og de har også tatt sju poeng i møte med de fire topplagene denne sesongen.

Blant annet slo de nettopp Chelsea da lagene møttes på Britannia i desember.

I tillegg har de slått Arsenal og spilt uavgjort mot Manchester City.

Men det skulle ikke bli like hyggelig for Stoke og Mark Hughes i London i kveld, selv om de lenge forsvarte seg godt mot Chelsea.

Salah-fulltreffer
Nullen sprakk derimot etter 32 miutter. Da dro Nemanja Matic seg fri på venstresiden før han serverte egyptiske Mohamed Salah i boksen. Salah gikk for kraft, og skuddet var umulig å stanse for Stoke-keeper Asmir Begovic.

Like før pause headet Branislav Ivanovic ballen i mål etter et flott innlegg, men dommeren annullerte korrekt for offside.

Dermed sto 1-0 seg til pause.

Super-Frank
Kvarteret ut i andre omgang var det klart for historieskriving på Stamford Bridge. Salah ble taklet av Stokes Andy Wikinson innafor 16-meteren, og straffen var soleklar.

Superveteran Frank Lampard (35) steppet opp for å ta straffen. Stoke-keeper Asmir Begovic reddet straffen, men Lampard var først på returen, og fikk scoringen sin likevel.

Det var Lampards 250. mål i karrieren. 211 av dem for Chelsea.

Av en midtbanespiller!

Nær Chelsea-rekord
Og ikke bare var det hans 250. mål. Scoringen var samtidig hans 147 ligamål for Chelsea. Dermed tangerte han Kerry Dixon på andreplass på adelskalenderen over Chelsea-scoringer.

Nå ligger han 17 mål klubblegenden Bobby Tambling, som scoret 164 mål på 302 Chelsea-kamper i fra 1959 til 1970.

Ti minutter seinere trygget Willian seier og tre poeng for Chelsea med et flott skrudd skudd i hjørnet.

På topp
Seieren førte Chelsea opp i 72 poeng, og dermed overtok de også teten i Premier League.

Men både Liverpool, som møter West Ham i morgen, og Manchester City - som har to kamper færre spilt - vil passere Chelsea om de vinner sine hengekamper.