BLIR FORFATTER: Frank Lampard har foreløpig ikke fått ny kontrakt med Chelsea, selv om han har hatt en glimrende sesong. Nå skal den målfarlige midtbanespilleren bli forfatter. Foto: Scott Heppell / AP / NTB Scanpix
BLIR FORFATTER: Frank Lampard har foreløpig ikke fått ny kontrakt med Chelsea, selv om han har hatt en glimrende sesong. Nå skal den målfarlige midtbanespilleren bli forfatter. Foto: Scott Heppell / AP / NTB ScanpixVis mer

Frank Lampard skal skrive barnebøker

- Historiene er løst basert på livet til venner og lagkamerater.

Frank Lampard (34) er ikke tilbudt ny kontrakt med Chelsea, men derimot har han skrevet kontrakt om at han skal skrive fem barnebøker i løpet av de neste to åra.

Lampard sier at han fikk ideen til bøkene mens han leste for sine egne barn.

Historien i bøkene handler om skolegutten Frankie, hans fotballelskende venner og hunden Max.

Midtbanemannen sier at historiene er «løst basert på livet til venner og lagkamerater».

- Idrett og lesing er to essensielle fritidssysler i vårt hjem, så jeg bestemte jeg for å finne opp mine egne fotballhistorier og eventyr, sier Lampard.

Frank Lampard er regnet som en av Englands mest intelligente fotballspillere, med en angivelig IQ på 150. Så høy IQ er det bare rundt 0,1 prosent av den engelske befolkningen som kan bekjenne seg av.

Den første boken «Frankie Versus The Pirate Pillagers» kommer i juni. Ytterligere to bøker bli utgitt i 2013 og de to siste i serien i serien kommer mellom to permer i løpet av 2014.

(NTB)