LEGENDE:  Her setter Frank Lampard inn sin 200. scoring for Chelsea. Nå er han bare to mål bak å ta klubbrekorden for antall mål. Foto:  EPA / TOM HEVEZI / NTB Scanpix
LEGENDE: Her setter Frank Lampard inn sin 200. scoring for Chelsea. Nå er han bare to mål bak å ta klubbrekorden for antall mål. Foto: EPA / TOM HEVEZI / NTB ScanpixVis mer

Frank Lampard to mål bak klubbrekorden

Chelsea gikk forbi Tottenham med seier over West Ham.

Chelsea - West-Ham 2-0 (1-0)

(Dagbladet): Chelsea går forbi Tottenham på tabellen, etter å ha slått West Ham hjemme på Stamford Bridge. Nå er Chelsea bare fire poeng bak Manchester City. Spurs tapte tidligere i dag 1-0 mot Fulham på White Hart Lane.

Demba Ba burde gitt Chelsea både én, to og tre scoringer. Men det sørget West Ham-keeper Jääskeläinen at ikke skjedde.

Tar snart rekorden Men da var det godt for de blåkledde at Frank Lampard og Eden Hazard hadde mer hell.

Etter en periode med sterkt Chelsea-press, setter Lampard inn sin 200. scoring for klubben. Med det er han bare to mål bak legenden Bobby Tamblings rekord.

Og scoringen betyr mye for Chelseas nr. 8.

- Den betyr veldig mye for meg. Jeg hadde aldri persolig trodd jeg skulle nå 200, så det er stort, sier Frank Lampard, som helst ikke vil høre for mye om det at han kan ta Tamblings rekord.

Annullert scoring Lampard får stå helt umarkert på syv meter, og har plass og tid til å komme seg godt over ballen og knalle til med en hard heading inn West-Hams nett. Scoringen feiret han med å løpe bort til John Terry på sidelinjen og gi han en god klem.

Etter 22 spilte minutter tror Andy Caroll at han har utkliknet for gjestene. Caroll tar ned ballen på fem-seks meter før han hamrer den i mål. Men gleden er kortvarig ettersom dommeren blåser av for Carolls armbruk mot David Luiz i duellen.

Chelsea rundspilte gjestene til tider, og kunne gå til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

Vakkert av Hazard Belgiske Eden Hazard brukte mye av kampen på å vise at han er i god form, og var tidvis en plage for West Ham-forsvaret.

 TERRORISTEN:  Eden Hazard spilte en glimrende kamp mot West Ham, og fikk uttelling i form av en scoring. Nå er Chelsea bare fire mål bak serietoer City. Foto:  AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB Scanpix
TERRORISTEN: Eden Hazard spilte en glimrende kamp mot West Ham, og fikk uttelling i form av en scoring. Nå er Chelsea bare fire mål bak serietoer City. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB Scanpix Vis mer

Etter pausen tar det ikke lang tid før Eden Hazard viser at han er i form. Hazard spiller vegg med to av lagkameratene, før han drar seg inn mot midten av sekstenmeteren, drar av to West Ham-spillere og setter vakkert i høyre hjørne til 2-0.

Chelsea fikk også spille mye ball i andre omgang, og komme til mange avslutninger, men uten at det ga flere navn på scoringslisten.

I det 84. minutt kommer Carlton Cole til en avslutning. Han får en fot på innlegget fra venstrekanten, men Petr Cech er raskt nede og plukket forsøket. Cole gjorde også ellers et positivt innhopp for West Ham.

Men det er nok Frank Lampards 200. scoring, og det at han fortsatt ikke har fått ny kontrakt med klubben, som blir kveldens snakkis på pubene i London i kveld.