BESØKTE TOWNSHIP: Landslagskaptein Patrice Evra og resten av det franske landslaget besøkte søndag  Dam Se Bos, som er en township i Knysna, der Frankrike har sin VM-leir.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / POOL / FRANCK FIFE
BESØKTE TOWNSHIP: Landslagskaptein Patrice Evra og resten av det franske landslaget besøkte søndag Dam Se Bos, som er en township i Knysna, der Frankrike har sin VM-leir.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / POOL / FRANCK FIFEVis mer

Frankrike boikottet idrettsministeren

Var kritisk til kravstore fotballstjerner.

|||Frankrikes VM-tropp boikottet idrettsminister Rama Yade under et besøk i en såkalt township i Sør-Afrika søndag.

Ministeren fikk skarpe reaksjoner da hun før VM uttalte at hotellet det franske laget bor på er for fint, og at spillerne burde vise seg mindre kravstore i økonomiske krisetider.

- Det spiller ingen rolle om hun er der samtidig som oss. Vi reiser ikke for å møte Rama Yade, men for å hilse på borgermesteren og de lokale barna, se hvordan de lever og lære kulturen deres å kjenne, sa Eric Abidal søndag.

Spillerne besøkte Dam Se Bos, som er en township i Knysna, der Frankrike har sin VM-leir. De reiste tilbake til hotellet før Yade kom til stedet.

Tidligere har Danmark, som også bor i Knysna, besøkt samme township sammen med danske politikere.

- Kanskje danskene trives i lag med myndighetene fra sitt land, men det gjør ikke vi, sa Abidal.

De franske spillerne ble synlig rørt i møtet med barna fra slummen.

- Jeg håper dette bringer håp. Dette er øyeblikk vi kommer til å huske, og som barna også vil huske, sa Florent Malouda mens han skrev autografer.

Et lokalt ungdomslag fikk franske landslagstrøyer, men kunne ikke spille en planlagt kamp i dem fordi banen var i for dårlig forfatning etter regnvær.

Frankrikes VM-lag har vært under hard kritikk på grunn av dårlige resultater og meldinger om interne konflikter. Det ble 0-0 i en skuffende åpningskamp mot Uruguay.

(NTB)

KRITISK: Den franske idrettsministeren Rama Yade har vært kritisk til det hun oppfatter som kravstore fotballstjerner.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / PATRICK HERTZOG
KRITISK: Den franske idrettsministeren Rama Yade har vært kritisk til det hun oppfatter som kravstore fotballstjerner.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / PATRICK HERTZOG Vis mer