Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frankrike er forhåndskvalifisert til EM i 2016, skal likevel spille kvalifisering

Vertsnasjonens kamper blir betydningsløse.

EM-KLARE: Disse møtte Australia til vennskapskamp i oktober. Bak fran venstret: Eric Abidal, Hugo Lloris, Loic Remy, Raphael Varane, Paul Pogba og Olivier Giroud. Foran fra venstret: Yohan Cabaye, Patrice Evra, Samir Nasri, Mathieu Debuchy og Franck Ribery. Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB Scanpix
EM-KLARE: Disse møtte Australia til vennskapskamp i oktober. Bak fran venstret: Eric Abidal, Hugo Lloris, Loic Remy, Raphael Varane, Paul Pogba og Olivier Giroud. Foran fra venstret: Yohan Cabaye, Patrice Evra, Samir Nasri, Mathieu Debuchy og Franck Ribery. Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Landet som arrangerer internasjonale fotballmesterskap er som regel forhåndskvalifisert til turneringa. Så også når EM skal avvikles i Frankrike og to og et halv år.

Men i dag bestemte Uefa at «Les Bleus» likevel vil være å finne i én av pottene når kvalikgruppene skal trekkes.

Vanskelig å arrangere Franskmennene havner dermed i én av de åtte gruppene som trekkes i Nice om en måned, 23. februar.

Didier Deschamps' menn skal spille mot de andre lagene i gruppa på samme måte som alle andre lag, og på de samme datoene. Men kampene vil være treningskamper, og ikke ha noen innvirkning på utfallet i kvalifiseringen.

Grunnen skal ifølge blant andre The Telegraph være at arrangørlandene ofte sliter med å få stelt i stand privatlandskamper på offisielle internasjonale datoer, når alle andre er opptatt med sine respektive kvalifiseringer. Polen og Ukraina skal ha slitt med dette før mesterskapet i 2012, og det er noe av grunnen til at vertsnasjonen nå havner i en kvalik-gruppe.

Frankrike blir fortrinnsvis det sjette laget i gruppa som bare får fem lag.

Nations League i vente Når Gibraltar i tillegg debuterer på den internasjonale fotballscenen, gjør det ikke bare at EM-sluttspillet i 2016 blir det største noen sinne (utvidet fra 16 til 24 lag), men også at kvalifiseringsspillet blir rekordstort.

Ifølge The Telegraph skal noe av grunnen til disse treningskampene i kvalifiseringa også være at Uefa ønsker å gjøre internasjonale privatlandskamper mer attraktive i forkant av innføringa av det nye konseptet Nations League, som Dagbladet skrev om i oktober.

Uefa skal visstnok diskutere dette konseptet videre på sin generalforsamling den kommende uka.

Hele Norges coronakart