Håndball-VM 2017

Frankrike er verdensmestere - vant med syv mot Norge

Første omgangen i Paris var jevn, men Frankrike dro fra etter pause.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Frankrike-Norge klokka 17.30

PARIS/OSLO (Dagbladet): De norske håndballgutta skrev historie da de nådde semifinale. Der ble det som kjent seier mot Kroatia etter ekstraomganger, og i kveld kan ny historie skrives.

I dagens finale venter Frankrike. Regjerende verdensmestere, hjemmenasjon i årets VM og én av tidenes beste håndballnasjoner på herresiden. Kampstart er klokka 17.30 i det som kommer til å være en stappfull AccorHotels Arena i Paris.

Da lagene møtte hverandre i gruppespillet vant Frankrike 31-28. I fjorårets EM vant Norge 29-24 i kvartfinalen.

Norge var egentlig ikke kvalifiserte til årets VM. Da de skulle kvalifisere seg ble nemlig Slovenia for sterke. Et wild card ble redningen, og nå kan de norske gutta altså gå hele veien i et mesterskap de egentlig ikke var kvalifiserte for.

- Det er jo litt merkelig. Det internasjonale håndballforbundet har jo bestemt dette, du søker ikke om et wild card. Dette kan sammenliknes med fotball-EM i 1992, der Danmark vant uten at de egentlig var kvalifisert, sa NRK-ekspert og tidligere landslagsspiller Håvard Tvedten til Dagbladet tidligere denne uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.