Frankrike frykter flere kort

LYON (NTB): Frankrike er allerede klare for åttedelsfinale, og selv om de må klare seg uten uerstattelige Zinedine Zidane er landslagstrener Aime Jacquet mest opptatt av å unngå flere kort og flere utestengelser.

Onsdagens oppgjør mellom Frankrike og Danmark avgjør hvem som vinner gruppe C, og om Danmark kommer seg videre. Danskene kan ryke ut hvis de taper og Sør-Afrika slår Saudi-Arabia med så mange mål at afrikanerne får bedre målforskjell.

Blir det uavgjort vinner Frankrike gruppen og danskene går videre.

Fire står over

Laurent Blanc, Didier Deschamps, Bixente Lizarazu og Emmanuel Petit har alle fått se det gule, og selv om deres fravær vil svekke laget betydelig har Frankrike gode erstatter i Frank Leboeuf, Christian Karembeu, Vincent Candela og Patrick Vieira.

- Jeg er nødt til å vurdere hva jeg gjør med de gule kortene. Jeg har selvfølgelig mest lyst til å sende utpå det beste laget vi har, og uansett så spiller vi for å vinne, understreker Aime Jacquet.

Han må klare seg uten den skadde spissen Christophe Dugarry, og velger sannsynligvis å spare hans erstatter David Trezeguet.

Størst blir uansett savnet av Zidane, en spiller landslagstreneren mener er uerstattelig.

Fest for Heintze

Danskene har også en redusert tropp å velge i etter de mye omtalte to røde kortene til Miklos Molnar og Morten Wieghorst mot Sør-Afrika. I den danske leiren spøkes det med at det skal holde en fest for Jan Heintze. Heintze var den eneste av innbytterne som ikke fikk rødt kort mot Sør-Afrika...

Peter Schmeichel spiller sin 103. landskamp og slår Morten Olsens rekord.

(NTB)