Frankrike frykter skrekk-reprise fra 2002

Må ha tomålseier igjen. Direkte kl. 21!

(Dagbladet.no): Frankrike har ikke vunnet én VM-kamp siden 1998, for åtte år siden. I 2002 ble de regjerende mesterne slått direkte ut i gruppespillet.

Det samme kan skje i kveld, mot Togo.

Ny sjanse

Pussig nok må Thierry Henry og de franske stjerne vinne med to mål for å være sikre på avansement. Akkurat som i 2002, da de sprakk mot Danmark.

- Det er helt spesielt at vi er i samme situasjon som i 2002, da vi også måtte score to ganger i den siste kampen. Det er veldig sjelden i livet at du får en ny sjanse, sier landslagssjef Raymond Domenech til nyhetsbyrået PA.

Med Zinedine Zidane suspendert snur Frankrike-sjefen om og satser på to spisser. Ikke så rart, når laget må score. David Trezeguet blir Henrys makker i kveld.

- Å bruke to spisser er ingen garanti for suksess. Det er bare å se på hva som skjedde i 2002, sier Domenech.

Henry mener mye har skjedd på de fire årene, pluss at kveldens kamp er den letteste i gruppa.

FØRSTE VM-MÅL SIDEN 1998: Henrys scoring mot Sør-Korea holdt bare til uavgjort. I kveld kan Frankrike vinne for første gang, siden VM-finalen i 1998. Foto: Scanpix/Ap
FØRSTE VM-MÅL SIDEN 1998: Henrys scoring mot Sør-Korea holdt bare til uavgjort. I kveld kan Frankrike vinne for første gang, siden VM-finalen i 1998. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Mye bedre enn i 2002

- Vi spilte mye bedre mot koreanerne enn mot Sveits. Og hvis vi slår Togo skal det mye til å ikke gå videre. I 2002 skapte vi ingenting, derfor reiste vi hjem. Nå er vi mye bedre, spesielt i angrep, sier Henry.


Henrys sjef i Arsenal, Arsene Wenger, gleder seg over taktikkbyttet i det franske laget.

- Jeg synes synd på Thierry fordi han er blitt isolert som enslig spiss. Han har ikke fått nok støtte, sier Wenger som mener det franske laget trenger en solid innsprøytning med selvtillit for å lykkes i Tyskland.

- Jeg tror fortsatt at Frankrike går videre ved å slå Togo, men de må finne rett lag og rett formasjon så fort som mulig.

Spiller for Togos folk

Togo er allerede utslått, men Henrys Arsenal-kollega Emmanuel Adebayor vil vise verden at afrikanerne kan spille fotball - ikke bare krangle om bonuser.

- Vi har sjansen til å vise hva vi kan, og vi er fast bestemt på å spille godt. Det er en viktig kamp for det togolesiske folket, sier Adebayor.

Frankrike frykter skrekk-reprise fra 2002

Sør-Korea og Sveits møtes i den andre matchen. Med uavgjort er begge videre - bare Frankrike ikke vinner med mer enn ett mål.

ZIDANE UTE: Thierry Henry får en spissmakker på topp, siden Zinedine Zidane må stå over, på sin 34-årsdag i kveld.