MÅ MALES OM: Frankrike hadde forberedt en paradetur gjennom Paris' gater i dag. - Europamester 2016, heter det på denne bussen som ble observert i timene før finalen. Nå må den males om. 
MÅ MALES OM: Frankrike hadde forberedt en paradetur gjennom Paris' gater i dag. - Europamester 2016, heter det på denne bussen som ble observert i timene før finalen. Nå må den males om. Vis mer

Frankrike hånes etter bilde-avsløring: - Kanskje ikke det smarteste

Kjørte rundt med paradebuss før EM-finalen. 

PARIS (Dagbladet): Bare timer før Portugal slo Frankrike 1-0 i EM-finalen søndag, ble denne bussen observert på franske veier.

«Champions d'Europe 2016» og «Merci» sto det skrevet på bussen.

Eller på norsk:

«Europamester 2016» og «Takk».

Dette var bussen som skulle frakte de franske europamesterne gjennom gatene i Paris. Men slik gikk det ikke. I stedet banket Portugals Eder inn det avgjørende målet etter 109 minutter.

Ingen tildekning

Alle forstår at det måtte gjøres visse forberedelser i forkant dersom Didier Deschamps og hans menn ble europamester. Det de færreste forstår er at bussen måtte kjøre rundt - uten noe som helst tildekning - bare timer før finalen på Stade de France i Paris.

TRIST: Sportsavisa L'Equipe sørger med Frankrike i dag. Budskapet på mandagens førsteside er at laget ble hardt rammet. 
TRIST: Sportsavisa L'Equipe sørger med Frankrike i dag. Budskapet på mandagens førsteside er at laget ble hardt rammet.  Vis mer

Andre trafikanter kunne ta alle bildene de orket.

- Dette var kanskje ikke den beste ideen, skriver den engelske avisa Express. På sosiale medier sprer bildet seg som ild i tørt gress.

En annen engelsk avis, The Sun, skriver at franskmennene framsto som noe «cocky». Resultatet er at bussen må males om og aldri vil brukt i en parade på Champs-Élysées i denne omgang.

- Whoops! skriver The Mirror.

- Jeg vil gratulere Portugal. Dette kokte ned til marginer. Vi hadde sjansen. Men dessverre manglet vi de kliniske avslutningene på mål, sa trener Didier Deschamps på en pressekonferanse i natt.

Hjem til Lisboa

Matchvinner Eder uttalte:

- Det var et spesielt mål, det var vinnermålet i EM. Ballen roterte i skuddet, og Hugo Lloris klarte ikke å stoppe den. Seieren var et lagarbeid.

Så spørs det om Portugal har en buss klar når Ronaldo og co. kommer tilbake til Lisboa i dag ...

JUBLER FOR TIDLIG: Rusvelo-syklisten Ivan Balykin jublet i det han syklet over mållinjen under en etappe i Kroatia rundt. Så innser han at de fortsatt har én runde igjen. Video: Eurosport Vis mer