- Frankrike har spilt seg i form

Marit Breivik er imponert over semifinalemotstanderen.

GÖTEBORG (Dagbladet.no): Norge banket Frankrike hele 31-18 i Hamar OL-amfi i firenasjonersturneringen i Norge rett før VM. Landslagstrener Marit Breivik venter mye tøffere motstand i morgendagens EM-semifinale i Stockholm.

- Frankrike har spilt seg i form utover i mesterskapet. De var veldig gode i kampen de bare tapte med ett mål mot Russland (24-25), sier Marit Breivik til Dagbladet.no.

Torsdag hadde de god kontroll på vertsnasjonen Sverige i 28-23 seieren. Av de fire lagene som skal spille om medaljene har de dog klart dårligst målforskjell; 5 plussmål, mot Norges 49, Russlands 33 og Tyskland 27.

I dag skal Breivik bruke mye tid foran videoen for å finstudere franskmennene, men hun kjenner fra før godt til styrkene i laget.

• Et utgruppert og aggressivt forsvar som er vanskelig å bryte igjennom.

• De har flere gode skyttere som utgjør en trussel fra distanse.

• De har, som Norge, stor kontringsvilje i laget.

• De har en god strekspiller i rutinerte Isabelle Wendling (35), som utnytter den minste lille luke.

SLO DANSKENE: Her er det franske Jaquinot som skaper trøbbel for de danske jentene i EM. Lørdag møter Frankrike Norge i semfinalen. Foto: Scanpix/Ap
SLO DANSKENE: Her er det franske Jaquinot som skaper trøbbel for de danske jentene i EM. Lørdag møter Frankrike Norge i semfinalen. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

• I Valerie Nicolas har de en målvakt som rangeres som en av de aller beste i verden.

De offisielle tallene forteller likevel at Nicolas ikke har vært helt på topp i EM. Hun har en redningsprosent på 36 mot Katrine Lundes 42.

Breivik erkjenner at hun er litt overrasket over at nettopp Frankrike er motstander i semifinalen. På forhånd hadde hun ventet at Danmark skulle være med å krige om en plass blant de fire siste. Istedet endte den tredobbelte europamesteren helt nede på 11. plass etter 22-26 tapet mot Kroatia torsdag.

- Frankrike i semifinalen er blant overraskelsene i EM. De var gjennom et generasjonsskifte i fjor og har VM på hjemmebane neste år som store målet. Resultatene her i EM gir dem viktig tro på laget, sier Marit Breivik til dagbladet.no.

Angelique Spincer (nr. 6) er Frankrikes toppscorer med 23 mål på 47 skudd - tett fulgt av kantspillerne Cano og Baudoin, som har 22 hver.