Frankrike holder pusten

PARIS (Dagbladet.no): Fire år etter folkefesten da Frankrike vant VM i fotball er stemningen en helt annen. Etter de blås dårlige resultater hittil i VM sniker redselen seg på. Hva om Zidanes lag må gå av banen med halen mellom beina?

Landet kommer til å stå fullstendig stille fra klokka 8.30 i morgen. Da entrer det franske og det danske laget banen i Incheon. Hele Frankrike kommer til å sitte klistret foran skjermen, trass i det uvanlige tidspunktet.

Kanalen TF1 har betalt en formue for overføringsrettighetene. På grunn av de dårlige resulatene hittil har kanalens aksjer sunket faretruende, og de varierer på børsen i takt med kampen. For TF1 blir det virkelig en katastrofe hvis Frankrike taper.

Det er det ennå ikke mange som tror, men tvilen har sneket seg inn. Derfor vil kampen i morgen bli fulgt minutt for minutt.

Hjemmesittere

Ingen vil gå på jobb hvis ikke de får sett kampen der. Tog, metro og buss renger med et stort fall i antall passasjerer. Viktige møter er blitt avlyst. Flere bedrifter har gitt de ansatte lov til å komme etter kampen.

Andre vil få se den på arbeidsplassen. Men de militære får bare høre den på radioen. Og to fagforeninger har appellert til streik utenfor bedriften Thales IS. De vil blokkere døra.

For franskmenn flest er dette viktigere enn valget på Nasjonalforsamlingen, der 12 millioner satt hjemme i første omgang.

- De har styrken i seg, mener sportsavisa l'Equipe, og tror på Zidane som en reddende Zorro. I noen timer til.

vibeke.knoop.rachline@dagbladet.no