Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Frankrike jubler garantert over at de trakk oss

Men Per Joar Hansen advarer mot å undervurdere de norske U21-gutta.

TØFT:
Norges U21-landslagstrener Per Joar Hansen må nok innse at det blir tøft å komme seg til EM-sluttspillet.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TØFT: Norges U21-landslagstrener Per Joar Hansen må nok innse at det blir tøft å komme seg til EM-sluttspillet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Per Joar Hansens menn skal møte Frankrike i omspillet til U21-EM. Det ble klart etter dagens trekning. Frankrike var et av lagene treneren ikke ønsket å møte på forhånd.

- Det blir selvsagt tøft, men det hadde det blitt uansett. Nå er trekninga gjort, og vi må deale med det, sier Per Joar Hansen til Dagbladet.

Han tror at Frankrike er fornøyd med å trekke Norge som var lavest rangert av samtlige lag.

- Jeg ville helst unngå regjerende mester Spania, men Frankrike er et godt lag. Vi har ingenting å tape. Frankrike jubler garantert over at de trakk oss. De tror garantert at dette blir lett. Det er en farlig tanke inn mot en slik kamp, sier Hansen.

God generasjon Norge var altså lavest rangert før trekningen av omspillet til U21-EM, noe som betydde at laget ville få en tøff motstander uansett hvem de trakk. Frankrike var lavest rangerte av lagene som var seedet. Laget tapte bare én av de åtte gruppespillkampene, og vant de resterende syv.

- Det handler nok om kull og spillere. Resultatene tyder på at de har en god generasjon på vei. For å være helt ærlig så vet jeg svært lite om dem, så nå gjelder det å kartlegge motstanderen, sier Hansen.

Norge skal spille bortekamp først, noe Per Joar Hansen naturlig nok er fornøyd med.

- Det er en fordel. Jeg tror vi kan gå videre. Vi må bare legge ned om vi ikke har troen på det. Vi viste mot England at vi var det beste laget over to kamper. Jeg er klar på at vi skal gi Frankrike kamp, sier Hansen.

Norge var useedet og kunne møte følgende lag i trekninga:

Spania - Tsjekkia - Nederland - Tyskland - Italia og Frankrike. England var også førsteseedet, men var som kjent i norges gruppe.

Må unnvære spillere Norge må regne med å unnvære noen av sine største talenter i de to kvalifiseringskampene. På de samme datoene spiller også det norske A-landslaget viktige bortekamper mot Sveits og Kypros. I VM-kvalikens to første kamper har U21-spillere som Joshua King, Magnus Wolff Eikrem, Markus Henriksen og Håvard Nordtveit spilt for A-landslaget.

- Frankrike i omspillet! Ingen frykt, er bare spent! For oss er ingenitng umulig, skriver U21-spiller Mushaga Bakenga på sin Twitter-profil.

Omspillkampene spilles 12. og 16. oktober.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media