Frankrike knuste svenskenes gullhåp

Må nøye seg med bronsefinale i VM på hjemmebane.

JUBLET FOR VM-FINALE: De franske spillerne svevde høyt etter seieren mot hjemmenasjonen Sverige i VM-semifinalen fredag.Foto: SCANPIX/REUTERS/Radu Sigheti
JUBLET FOR VM-FINALE: De franske spillerne svevde høyt etter seieren mot hjemmenasjonen Sverige i VM-semifinalen fredag.Foto: SCANPIX/REUTERS/Radu SighetiVis mer

De svenske håndballgutta må nøye seg med bronsekamp etter 26-29-tap i VM-semifinalen mot Frankrike.

- Vi måtte ha hevet oss enda noen hakk skulle vi hatt noen sjanse mot dem. De var helt enkelt for gode, sa Jonas Källman til Radiosporten.

11.000 tilskuere fulgte fredagens semifinale i Malmö. Sverige ledet i innledningen, men raske franske rush snudde kampen. På det meste ledet de blå med 24-17.

- Publikum var fantastiske og hjalp oss i dag. Vi må samle oss til neste kamp. Det er kamp om tredjeplassen som venter søndag, sa Källman.

Frankrike kan søndag ta sin fjerde strake mesterskapstittel. Det har ingen annen nasjon klart på herresiden i håndball. De franske håndballgutta er regjerende europa-, verdens- og OL-mestere.

I finalen venter Danmark som slo ut Spania 28-24 i fredagens andre semifinale. Det blir trolig liv på tribunen i Malmö under søndagens finale med mange danske fans på plass. Ifølge nyhetsbyrået TT er Danmarks bestenotering på herresiden VM-sølvet fra 1967.

(NTB)