Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frankrike lagde hakkebøf av Wilbeks gutter i finalen

- Jeg har aldri sett maken, sier Svele.

STERKE BRØDRE: Danmarks Bo Spellerberg stoppes av de franske brødrene Nikola (t.v.) og Luka Karabatic. Foto: Jens Dresling, AP / NTB Scanpix
STERKE BRØDRE: Danmarks Bo Spellerberg stoppes av de franske brødrene Nikola (t.v.) og Luka Karabatic. Foto: Jens Dresling, AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Danmark - Frankrike 32-41.

Før kveldens EM-finale i Herning ble danskenes helt Mikkel Hansen forbigått i kåringen av årets beste spiller. Den gikk til kroatiske Domagoj Duvnjak, som nettopp hadde tapt bronsefinalen mot Spania.

Men det var langt fra den største skuffelsen for dronning Margrete og 14 000 andre dansker som var møtt opp i «Boxen». For de røde og hvite ble skylt av banen av en blå flodbølge fra første sekund av finalekampen.

- Måten Frankrike spilte danskene trill rundt på de første 15-20 minuttene, har jeg aldri sett maken til, sa TV 2s ekspertkommentator Bent Svele i pausen.

- Det er noe av det råeste jeg har sett, gjentok han etter kampslutt.

Etter 17 spilte minutter tok Danmarks trener Ulrik Wilbek sin andre timeout. Da ledet Frankrike allerede 13-4.

FORTVILET: Ulrik Wilbek prøvde det han kunne for å stoppe franskmennene, men ingenting nyttet mot den suverene motstanderen. Foto: Claus Fisker, EPA / NTB Scanpix
FORTVILET: Ulrik Wilbek prøvde det han kunne for å stoppe franskmennene, men ingenting nyttet mot den suverene motstanderen. Foto: Claus Fisker, EPA / NTB Scanpix Vis mer

Denne gangen så tordentalen ut til å virke - i alle fall i noen sekunder. Danmark reduserte to ganger i løpet av det neste snaue minuttet.

Men Frankrike var kjapt tilbake på sporet og økte til timålsledelse. To perioder med dansk overtallsspill mot slutten av omgangen pyntet litt på stillingen. Men etter en fantastisk flyger, der Michaël Guigou satte opp Valentin Porte fire-fem sekunder før slutt, ledet Frankrike fortsatt med sju mål - 23-16 - til pause.

I andre omgang fortsatte overkjøringen, og det franske forspranget lå stort sett og vippet mellom ni og ti mål mot slutten av kampen. Det endte med nimålsseier.

Det danske publikumet kunne ikke annet enn å reise seg og applaudere for en vanvittig oppvisning det siste minuttet.

- Det er selvfølgelig ergerlig å tape, men det var ikke som i Spania (i fjorårets VM-finale). Her møtte vi et lag fra øverste hylle. Vi gjorde hva vi kunne i de tre siste kvarterene, men vi var ikke gode nok i forsvar. Vi kan bare hylle motstanderne. Det var ikke dommernes skyld, sier Wilbek ifølge NTB.

«MAJESTETSFORNÆRMELSE»: Politiken mener de danske drengers stortap var en fornærmelse mot dronning Margrete, som var på plass på tribunen. Faksimiler fra nettutgavene til Politiken, BT og Ekstrabladet.
«MAJESTETSFORNÆRMELSE»: Politiken mener de danske drengers stortap var en fornærmelse mot dronning Margrete, som var på plass på tribunen. Faksimiler fra nettutgavene til Politiken, BT og Ekstrabladet. Vis mer
Hele Norges coronakart