Frankrike lagde hakkebøf av Wilbeks gutter i finalen

- Jeg har aldri sett maken, sier Svele.

STERKE BRØDRE: Danmarks Bo Spellerberg stoppes av de franske brødrene Nikola (t.v.) og Luka Karabatic. Foto: Jens Dresling, AP / NTB Scanpix
STERKE BRØDRE: Danmarks Bo Spellerberg stoppes av de franske brødrene Nikola (t.v.) og Luka Karabatic. Foto: Jens Dresling, AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Danmark - Frankrike 32-41.

Før kveldens EM-finale i Herning ble danskenes helt Mikkel Hansen forbigått i kåringen av årets beste spiller. Den gikk til kroatiske Domagoj Duvnjak, som nettopp hadde tapt bronsefinalen mot Spania.

Men det var langt fra den største skuffelsen for dronning Margrete og 14 000 andre dansker som var møtt opp i «Boxen». For de røde og hvite ble skylt av banen av en blå flodbølge fra første sekund av finalekampen.

- Måten Frankrike spilte danskene trill rundt på de første 15-20 minuttene, har jeg aldri sett maken til, sa TV 2s ekspertkommentator Bent Svele i pausen.

- Det er noe av det råeste jeg har sett, gjentok han etter kampslutt.

Etter 17 spilte minutter tok Danmarks trener Ulrik Wilbek sin andre timeout. Da ledet Frankrike allerede 13-4.

Denne gangen så tordentalen ut til å virke - i alle fall i noen sekunder. Danmark reduserte to ganger i løpet av det neste snaue minuttet.

Men Frankrike var kjapt tilbake på sporet og økte til timålsledelse. To perioder med dansk overtallsspill mot slutten av omgangen pyntet litt på stillingen. Men etter en fantastisk flyger, der Michaël Guigou satte opp Valentin Porte fire-fem sekunder før slutt, ledet Frankrike fortsatt med sju mål - 23-16 - til pause.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer