Frankrike ødela Roger Finjords perfekte statistikk som landslagstrener

Fire seirer og 18-0 i målforskjell var fotballjentenes status post VM og Even Pellerud. Så kom Frankrike og ga beskjed om OL-nivået.

TAP: 
Landslagssjef Roger Finjord så Norge tape mot Frankrike i kveld. 
.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TAP: Landslagssjef Roger Finjord så Norge tape mot Frankrike i kveld. . Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Norge-Frankrike 0-1

LA MANGA (Dagbladet.no): Roger Finjod var fire minutter unna å reise til OL-kvalifiseringen i Nederland (2.-9. mars) uten et eneste baklengsmål som sjef for fotballjentene. Og så kom det et straffespark.

NORGE HADDE IKKE sluppet inn mål siden England scoret to og sendte oss hjem fra VM i Canada (1-2). Men de har holdt trøkket oppe og scoret. Minst fire mål hver kamp. Hvilket er imponerende Og slik gikk jentene til denne Frankrike-kampen med en slags visshet om at de skulle score denne gangen.

Fordi mange mål skaper selvtillitt.

MEN DET ER forskjell på Skottland (4-0), Kazakhstan (4-0), Wales (4-0), Romania (6-0) og Frankrike. Den kvinnelige utgaven av Les Bleus er nemlig ett av verdens tre beste kvinnelag. Mange vil mene at de i sine beste stunder er bedre enn USA og Tyskland også. Og sånn sett kunne ikke den siste sparringsrunden før OL-kvalifiseringen i begynnelsen av mars vært bedre.

Holder du nullen i 86 minutter mot Frankrike (0-1 straffe), kan du holde nullen tre ganger i Nederland også.

DET STORE PROBLEMET mot Frankrike var derfor ikke det defensive selv om midtbanen noen ganger lot seg spille igjennom (for lett) og sidebackene hadde det tungt. Spesielt Elise Thorsnes (før pause), som er spiss/kant i hverdagen, sliter med posisjonene og skaper store rom for motstanderen. Men det var først og fremst det offensive som kladdet denne kvelden på La Manga, og jo mer jeg så hvordan Europas beste målscorer, Ada Hegerberg, sleit og gikk seg fast, jo klarere ble det hvorfor hun scorer så mange mål for Lyon.

Hun har bedre medspillere.

I Lyon spiller hun med de franske jentene.

FOR NORGE SKAL hun spille med Caroline Graham Hansen når vi kommer til Rotterdam i mars. I går fikk Wolfsburg-jenta en omgang. Med en måned til i fotballskoa kan hun spille 90 minutter. Og det vil være helt avgjørende for Norge, like viktig som det er at hun får ballen så ofte som mulig. For det er når Caroline Graham Hansen har ballen at Norge kan bryte ned en motstander med en enkel passering eller en genial pasning.

Det er når Caroline Graham Hansen får gjøre lagvenninene gode at Norge blir skarpe selv mot bedre lag.

- VI LIKER IKKE å tape, men vi tapte for et bedre lag, sier Roger Finjord. - Vi var nær å holde nullen i denne kampen også, men etter hvert ble det for tungt, vi klarte ikke å holde i ballen og ble løpende etter. Jeg er fornøyd med første omgang, da så vi nivået vårt, og vi kom til et par sjanser. Likevel, det var greit at Frankrike vant.

PS! Cecilie Fiskerstrand (19) vikarierer for Ingrid Hjelmeseth (35) i det norske målet. Mot Frankrike reddet hun to hundreprosent sjanser. Og det lover også godt foran OL-kvalifiseringen. Dobbel dekning er alltid en styrke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer