Frankrike og Sør-Korea kjemper om fotball-VM for kvinner

I 2019.

FIFA:  Frankrike og Sør-Korea leverte torsdag søknader om å arrangere VM-sluttspillet i fotball for kvinner i 2019. Her ved FIFA-president Sepp Blatter.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
FIFA: Frankrike og Sør-Korea leverte torsdag søknader om å arrangere VM-sluttspillet i fotball for kvinner i 2019. Her ved FIFA-president Sepp Blatter. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer

Frankrike og Sør-Korea leverte torsdag søknader om å arrangere VM-sluttspillet i fotball for kvinner i 2019.

Det opplyste FIFA, som melder at de er eneste søkere i kampen om U20-VM i 2018 og VM året etter. Opprinnelig var fem land interessert i å søke.

Frankrike vil velge ni vertsbyer fra 11 kandidater: Auxerre, Grenoble, Le Havre, Lyon, Montpellier, Nancy, Nice, Paris, Reims, Rennes og Valenciennes. Åpningskamp og finale skal ifølge søknaden spilles på den nye arenaen som bygges i Lyon, og totalbudsjettet skal være 340 millioner kroner (40 millioner euro). U20-VM i 2018 foreslås avvikles i Bretagne.

Sør-Korea har aldri tidligere arrangert et FIFA-sluttspill for kvinner, men kan ligge godt an dersom det internasjonale fotballforbundet legger vekt på rotasjon mellom kontinentene. Forrige kvinne-VM i Asia var Kina-VM i 2007. Tyskland var VM-vert i 2011, mens Canada innbyr til fotballfest neste år.

FIFA-styret tar sin avgjørelse om vertsland i mars neste år.

(NTB)