Frankrike på trynet

Zinedine Zidane og co. måtte bite i gresset. Danmark vant og sendte Frankrike ut av VM! Dagbladet.no fulgte kampen!

En av tidenes VM-sensasjoner er et faktum: Frankrike kom til Japan og Sør-Korea som regjerende mestere. Nå reiser de hjem til Frankrike i skam - uten seier og uten mål!

Ikke siden 1966 har en regjerende mester røket ut allerede i det innledende gruppespillet.

- Vi spilte ikke som vi skulle. Det må vi bare akseptere. Det var en rekke småskader som gjorde at vi aldri var hundre prosent, sier Frankrike-sjef Roger Lemerre.

Problemene startet allerede før VM startet for franskmennene: Zinedine Zidane ble skadet og mistet de to første kampene. Det ble 0-1 mot Senegal og 0-0 mot Uruguay.

I dag var Zidane tilbake, men heller ikke det var nok til å få Frankrike ut av elendigheten.

Danmark tok ledelsen midt i første omgang. Stig Tøfting løftet ballen over Frankrike-forsvaret. Der sto Dennis Rommedahl alene. Danmark-vingen satte sikkert inn 1-0.

Frankrike prøvde og prøvde. Men enten sto Thomas Sørensen eller stengene i veien.

Istedet dukket Jon Dahl Tomasson opp i den andre enden og økte ledelsen for danskene. Dermed var alt VM-håp ute for Frankrike.

- Problemet er ikke Roger Lemerre, men alle de små detaljene som ikke har fungert. Nå må vi satse på de unge spillerne framover, sier Lemerre.

For Danmark ble det en ny jubeldag i VM. De røde og hvite vant gruppe A med to seire og én uavgjort.

- Zidane var tilbake og det var en stor stimulans for dem, men vi markerte ham bra og det var vanskelig for ham å komme inn i kampen, sier Morten Olsen.

  • Når Frankrike og Danmark har møttes i VM og EM-sluttspill har vinneren av kampen alltid vunnet mesterskapet. Det er med andre ord god grunn til å drømme for danskene.
1-0: Dennis Rommedahl løfter inn 1-0 til Danmark. Foto: SCANPIX/REUTERS/DAMIR SAGOLJ
MÅL IGJEN:</B> Jon Dahl Tomasson kunne juble for sitt fjerde VM-mål. Foto: SCANPIX/REUTERS/DAMIR SAGOLJ
FRANSK SKUFFELSE:</B> Zinedine Zidane og Fabien Barthez etter kampen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Charles Platiau