VAR SIKKER FRA STRAFFEMERKET: Høy matchvekt og lavt O2-opptak til tross - 37 år gamle Blanco var nådeløs da han fikk sjansen fra 11-meteren mot Frankrike. Foto:  AFP PHOTO / FRANCK FIFE
VAR SIKKER FRA STRAFFEMERKET: Høy matchvekt og lavt O2-opptak til tross - 37 år gamle Blanco var nådeløs da han fikk sjansen fra 11-meteren mot Frankrike. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFEVis mer

Frankrike på vei ut i skam

Ydmyket av Mexico.

|||Frankrike - Mexico 0-2

(Dagbladet): En trener uten evner og et lag uten moral.

Slik er Frankrike blitt framstilt av sine egne den siste uka, med Zinedine Zidane blant de hissigste kritikerne.

Kritikken kunne neppe vært særlig mer treffsikker.

KLØNETE: Pablo Barrera var riktignok på vei ned allerede før Eric Abidal traff ham, men straffen var grei nok. Foto: AP Photo/Luca Bruno
KLØNETE: Pablo Barrera var riktignok på vei ned allerede før Eric Abidal traff ham, men straffen var grei nok. Foto: AP Photo/Luca Bruno Vis mer

Med 0-2-tap mot Mexico er Frankrike på vei ut av mesterskapet før moroa i det hele tatt har begynt.

- Det er skammelig å tape på den måten. Vi kan ikke dra fra VM uten å ha vunnet en eneste kamp, sier Florent Malouda i et TV-intervju etter kampen.

- Må håpe på et mirakel
Den utskjelte landslagssjefen Raymond Domenech slet med å finne ordene.

— Jeg mangler ord. Dette er en stor skuffelse for dem som trodde på oss. Vi prøvde, men det var hele tiden noe som ikke fungerte. Det er én kamp igjen. Vi skal spille for vår stolthet og må håpe på et mirakel. I denne kampen trengte vi uavgjort for at alt fortsatt skulle være i våre egne hender, sier Domenech ifølge NTB.

I den meksikanske leiren er stemningen naturlig nok på topp.

STAKKARS FRANKRIKE: Javier Hernandez ser nesten ut til å sende et medfølende blikk i retning Eric Abidal etter at Blanco har scoret 2-0. Foto: AFP PHOTO / OMAR TORRES
STAKKARS FRANKRIKE: Javier Hernandez ser nesten ut til å sende et medfølende blikk i retning Eric Abidal etter at Blanco har scoret 2-0. Foto: AFP PHOTO / OMAR TORRES Vis mer

- Vi er så glade. Vi forberedte oss veldig godt til denne kampen. Alt vi gjorde på trening tok vi med oss inn i kampen. Vi spilte som et lag, sier kaptein Rafael Marquez.

Skal det bli åttendelsfinale Sør-Afrika slås stort i siste kampen, samtidig som det bli en vinner i den andre kampen mellom Mexico og Uruguay.

Om ett av de lagene vinner 1-0 må Frankrike vinne med fire i sin kamp for å gå videre.

Men akkurat det virker veldig fjernt, selv om Sør-Afrika ikke er noe stort fotballag.

Ufarlig Anelka
I løpet av 90 minutter mot Mexico skapte ikke «Les Bleus»  en eneste stor sjanse, og aller verst var mannen som startet kampen som enslig spiss. Nicolas Anelka luntet uengasjert rundt, men han gjorde i hvert fall slutt på en skrekkelig statistikk ett minutt før pause:

KOM ALDRI PÅ BANEN: Thierry Henry. Foto: AP Photo/Martin Meissner
KOM ALDRI PÅ BANEN: Thierry Henry. Foto: AP Photo/Martin Meissner Vis mer

Da løsnet han sitt første skudd på mål på 428 minutter med landslagsfotball. Det er knapt til tro av en spiss med Chelsea som arbeidsgiver. Og knapt til å tro når en mann som Thierry Henry blir plassert på benken - og ikke kommer inn til tross for at Frankrike ligger under med både ett og to mål.

Mexicos spisser har ikke like stor skuddvegring som Anelka.

Etter en målløs førsteomgang kastet Mexico-trener Javier Aguirre inn United-klare Javier Hernandez etter 55 minutter.

Han trengte bare 10 minutter.

Innbytterne avgjorde
En enkel støttepasning, et helhjertet løp og en godt timet pasning var alt som skulle til for å åpne et rufsete fransk forsvar. Hernandez rundet keeper og trillet ballen i det åpne målet - så får det heller være at han var noen få centimeter på feil side.

KAPTEIN FOR ET SYNKENDE SKIP: Patrice Evra. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
KAPTEIN FOR ET SYNKENDE SKIP: Patrice Evra. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON Vis mer

Målet kom i en brukbar fransk periode, hvor de anført av Florent Malouda greide å løfte spillet sitt inn på meksikansk halvdel.

Men denne franske utgaven er ikke bedre enn at en kalddusj gjerne blir fulgt opp av en ny.

Og etter 79 minutter var det snipp, snapp ute for Frankrike.

Innbytter Barrera fikk pirket ballen forbi Abidals skliende fot innenfor 16-meteren, og selv om han var på vei ned før det var kontakt, ble han soleklart truffet i beinet.

GJORDE ALT RIKTIG: Javier Hernandez viste goalgetterevner da han sendte Mexico i ledelsen. Foto: REUTERS/Radu Sigheti
GJORDE ALT RIKTIG: Javier Hernandez viste goalgetterevner da han sendte Mexico i ledelsen. Foto: REUTERS/Radu Sigheti Vis mer

Abidal hadde ingen protester da dommeren pekte på straffemerket. Innbytter nummer tre - den uhyre løpssvake, men fotballkloke Blanco - fikk ansvaret.

Og skuffet ikke.

Med et enormt langt tilløp, så langt at Blanco må ha blitt sliten før han kom fram, satte Blanco ballen hardt til høyre for keeper, og kampen var punktert.

Mexico er på vei til åttendelsfinale sammen med Uruguay.

Frankrike er på vei hjem i skam.