GLEDER SEG: Ole Selnæs var på Lerkendal i går og gleder seg allerede til å komme tilbake til Rosenborg. Her fotografert før han ble proff i Frankrike.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
GLEDER SEG: Ole Selnæs var på Lerkendal i går og gleder seg allerede til å komme tilbake til Rosenborg. Her fotografert før han ble proff i Frankrike. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Frankrike-proffens lovnad til RBK: - Jeg skal tilbake

Ole Selnæs mener at kun Rosenborg av norske lag kunne vunnet kamper i fransk toppserie.

TRONDHEIM (Dagbladet): Ole Selnæs er hjemme i Trondheim etter sin første sesong i franske St. Etienne. I kveld var han på Lerkendal og så sine gamle lagkamerater herje med Lillestrøm de første 80 minuttene.

- Dette var bra av Rosenborg. 2-1 lyver veldig, de burde vunnet 4-0. En dønn solid kamp, sterkt over hele fjøla, sier Ole Selnæs.

Kunne vunnet i Frankrike
Han mener Rosenborgs innarbeidede system fungerer veldig bra, og at laget er godt nok til at de kunne vunnet kamper også i den franske toppserien.

- Ja, Rosenborg kunne gjort det, men ingen andre norske lag. Rosenborg viser i dag at det ikke har så mye å si om de har et par mann ute med skader eller karantener, det er så mange gode spillere her at de presterer uansett, sier Ole Selnæs.

Skal hjem igjen
Trønderen har akkurat begynt på sitt utenlandseventyr, men prater allerede om at han gleder seg til å komme hjem igjen og spille på Lerkendal.

- Ja, det er ikke noen tvil om at jeg skal tilbake. Når det blir er for tidlig å si, men det blir ikke som en avdanket spiller. Jeg skal tilbake mens jeg ennå har noe å gi, sier Selnæs.

Ble stresset
Rosenborg var gode mot Lillestrøm i 80 minutter foran fullsatt Lerkendal 16. mai. Deretter scoret Frode Kippe etter frispark, og sluttminuttene ble nervepirrende for de 21.000 trønderne på tribunen.

- Det ble mer spennende enn det burde vært. Vi var strålende i 75 minutter, men ble stresset etter at de scoret. Det bør vi ikke bli, vi må klare å holde roen og dette må vi få orden på, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Glimrende høyreside
Før sluttminuttene hadde han sett en høyreside hos Rosenborg som herjet vilt. Trioen Jonas Svensson, Mike Jensen og Fredrik Midtsjø skapte sjanser på løpende bånd.

- Ja, i dag gjør dem en fantastisk match, sier RBK-treneren.

Begge målene kom også fra den siden, først da Christian Gytkjær headet i nettet fra målstreken etter pasning fra Fredrik Midtsjø og deretter da Anders Konradsen ble servert av Jonas Svensson og bredsidet ballen i mål.

- Nå gleder vi oss til å gå i 17. maitoget. Det er alltid en fornøyelse, og nå kan vi gå enda litt rakere i ryggen, smiler Kåre Ingebrigtsen.