Frankrike-sjef skylder på Arsenal

Frankrikes landslagssjef mener Robert Pires' skade kunne vært unngått hvis Arsenal hadde tatt hensyn til det tette kampprogrammet.

I går ble det klart at Robert Pires blir borte fra fotballen i seks måneder. Det betyr at han mister ligainnspurten med Arsenal og VM-sluttspillet med Frankrike.

Frankrikes landslagssjef Roger Lemerre antyder at det er Arsenals feil.

- Vi vet at spillere som er involvert i så mange kamper er veldig utsatt og vi mener at Pires' skade kommer av at det har blitt så mange kamper. Fra nå av vil jeg gi spillerne beskjed om at de må være veldig nøye med sin fysiske helse, sier Lemerre til The Sun.

Pires pådro seg kneskaden da Arsenal slo ut Newcastle av FA-cupen lørdag.

- Det var et øyeblikks uoppmerksomhet, sier Pires om episoden som la VM-drømmen i grus.

- Det er vondt å ikke få med seg VM, men jeg begynner ikke å grine. Jeg håper å bli del av det som skjer i Japan og Sør-Korea hvis landslagsledelsen inviterer meg med.

Skaden til Pires har virkelig gått inn på Lemerre. Den franske ballsjefen har vanskelig for å svelge at Arsenal-spilleren er ute for sesongen.

- For å være helt ærlig, jeg har vanskelig for å komme over dette. Jeg tror det vil påvirke hele Frankrike. Det er dårlig nytt for sporten, sier han.

Arsenal-spillerne tror også Arsenal skal slite med å tette hullet etter Pires.

- Vi kommer til å savne ham mye, men vi får prøve å vinne noe for ham, sier Thierry Henry.

- Også jeg ble sjokkert av nyheten. Det er tøft. Det er vanskelig å finne ord for det som har skjedd, sier Arsenal-spissen.

- Det blir vanskelig for oss å beholde formen uten Robert, sier Dennis Bergkamp.

(Dagladet.no)

<B>UTE AV VM:</B> Her vrir Robert Pires i smerte etter at korsbåndet i kneet røk lørdag.