Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Frankrike skulle ha byttet trener etter EM-floppen

Eks-trener Aime Jacquet er kritisk.

TIL VM MED ET NØDSKRIK: Frankrikes trener Raymond Domenech og stjernespiller Thierry Henry feirer at de kvaliserte seg til VM i 2010 etter 1-1 mot Irland i play-off. Henry har innrømmet at han handset i forkan av målet som sikret VM-billetten. Foto: Bertrand Guay/Scanpix
TIL VM MED ET NØDSKRIK: Frankrikes trener Raymond Domenech og stjernespiller Thierry Henry feirer at de kvaliserte seg til VM i 2010 etter 1-1 mot Irland i play-off. Henry har innrømmet at han handset i forkan av målet som sikret VM-billetten. Foto: Bertrand Guay/Scanpix Vis mer

|||Aime Jacquet, fransk landslagstrener fra 1994 til 1998, mener Raymond Domenech burde vært skiftet ut etter EM-floppen i 2008.


Domenech ble ansatt som fransk trener i 2004, men kom under press etter at Frankrike ble slått ut av EM etter gruppespillet i 2008. Presset mot landslagssjefen har økt ytterligere etter den kontroversielle seieren over Irland i omspillet til VM-sluttspillet neste år.

- Fire år, det er mer enn nok, sier Jacquet som avsluttet sin karriere som fransk landslagstrener i fotball med VM-gullet på hjemmebane i 1998.

- Etter mer enn fire år i en slik jobb, blir det rett og slett for tøft. Det er for mange ting som gjør at det blir vanskelig å gjøre en skikkelig og korrekt jobb, mener Aime Jacquet. Han gir disse uttalelsene til magasinet France Football.

Den gamle treneren mener det franske fotballforbundet burde ha vernet Domenech mot seg selv og ikke forlenget kontrakten hans i 2008, uansett hva Domenech selv mente og ville.

- En trener må dømmes ut fra de resultatene han oppnår med laget, og om han klarer å komme seg helskinnet gjennom kvalifiseringene. Men det bør også legges vekt på den stilen laget har og det systemet, eller mangel på system, det er snakk om, sier Jacquet som lar det

skinne klart gjennom at han ikke har så mye til overs for Raymond Domenech som fransk landslagstrener. 


Han får støtte av Eric Cantona, som nylig uttalte at Domenech er den verste franske treneren siden Ludvic XVI.


(NTB)Utforsk andre nettsteder fra Aller Media